Sarıkaya'da Hasreti Aişe Kur'an Kursu'nun temeli atıldı

Sarıkaya ilçesinde yapımına başlanan Hazreti Aişe Kız Kur'an Kursu'nun temeli atıldı.

Sarıkaya'da Hasreti Aişe Kur'an Kursu'nun temeli atıldı
Sarıkaya'da Hasreti Aişe Kur'an Kursu'nun temeli atıldı
GİRİŞ 06.05.2015 14:22 GÜNCELLEME 06.05.2015 14:22

Türkiye Diyanet Vakfı Sarıkaya Şubesi ve Hazreti Aişe Yatılı Kız Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Beyazıt Mahallesinde yaptırılan 86 yataklı kursun temel atma törenine ilgililerin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Törende konuşan Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan, imanlı nesillerin, ilerleyen zamanlarda İslam Dini'nin devamını sağlayacak hafızların yetişmesi için bu gibi müesseselerin önemli olduğunu belirtti.

Kursun yapılmasına ön ayak olan İlçe Müftüsü Necmettin Kayar’ı tebrik eden Özcan, “Allah, müftümüzün başlatmış olduğu bu projeyi sonuna kadar getirmeyi hepimize nasip eylesin. İnşallah ömrümüz yeterse proje bittiğinde hep birlikte dualarla açılışını yaparız. Bu açılıştan sonra da hafızlarımızın mezuniyetini hep beraber görürüz inşallah. Bu hizmetlerde emeği geçen, buraları vakfeden, buraları hibe eden, bağışlayan vatandaşlarımızdan, Müslüman kardeşlerimizden Allah razı olsun" dedi.

İlçe Müftüsü Necmettin Kayar da Kur’an-ı Kerim bilmenin, okumanın ve okutmanın önemini vurguladı.

Kur’an ilimlerinin en güzelinin, en hayırlısının hafızlık olduğunu belirten Kayar, hafızların yürüyen bir Kur'an olduğunu dile getirdi. Kayar, "Hafızlar her yerde okur ve Kur’an’ın yaşayan bir örneğidir. Müftülüğümüz ilçemizde bir hafızlık Kur’an eğitim kursu olsun diye çalışmalarımızı başlattık. Hamdolsun bu projemizi bugün temel atma aşamasına getirdik. Sarıkayalılar da bizlere büyük destek verdiler bu proje için. Arsamızı bize bağışlayan hanım teyzemize de teşekkür ediyor, Allah ondan razı olsun diyoruz" ifadelerini kullandı.

Kayar, ayrıca kendilerine destek veren yetkililerle esnafa da teşekkür etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi