Haydi Taksimciler görelim çevreciliğinizi!

Bakan Yıldız, Taksim'deki sözde çevre hassasiyetinin Ermenistan sınırımızdaki Metsamor santraline karşı göstermediğini hatırlattı ve ekledi:

Haydi Taksimciler görelim çevreciliğinizi!
Haydi Taksimciler görelim çevreciliğinizi!
GİRİŞ 06.05.2015 14:48 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:57
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Taksim'de bir kısım ağaçları bahane ederek hassasiyet gösteren çevrecilerin, aynı hassasiyeti Iğdır'a 16 kilometre mesafedeki Ermenistan'ın Metsamor santraline göstermediğini söyledi. Bakan Yıldız, "Niçin o hassasiyetinizi orada göstermiyorsunuz. O zaman benim aklıma başka bir şey geliyor. Sırf çevre ile alakalı hassasiyet göstermekten ziyade çevrenin istismar edildiği bir alan haline geliyor" dedi.

21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı İstanbul Fuar Merkezi’nde başladı. Fuarın açılışı Enerji Bakanı Taner Yıldız tarafından gerçekleştirildi.

Bakan Yıldız konuşmasında Gezi Parkı olaylarına  değinerek, "Aynen çevrecilerin Taksim’de bir kısım ağaçları bahane ederek göstermiş olduğu hassasiyetin, hemen Iğdır’a 16 kilometre ilerideki Metsamor santraline göstermedikleri gibi. Ben arkadaşlarıma bir tavsiyede bulunuyorum. Çevreyi bu kadar seviyorsunuz takdir edilecek bir şey. 1980 yapımı, ömrünü tamamlamış bir santral var ve bu Iğdır’a 16 kilometrelik bir yerde. Iğdır’da hep beraber Metsamor santrali ile alakalı çevre yürüyüşünde bulunalım. Niçin o hassasiyetinizi orada göstermiyorsunuz. O zaman benim aklıma başka bir şey geliyor. Sırf çevre ile alakalı hassasiyet göstermekten ziyade çevrenin istismar edildiği bir alan haline geliyor. Aynen demokrasi kavramının istismar edildiği gibi. Demokrasi adı altında silahlı güçlerle o ülkeye girildiği gibi. Samimi olacağız, dürüst olacağız ve açık olacağız. Bazen lehimize, bazen aleyhimize olabilir. Dürüstlüğü bedelini bir şeklide mutlaka ödüyor olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'DAKİ METZAMOR SANTRALİ ÇALIŞMAMALI"

Ermenistan'daki Metzamor Santrali'nin risk teşkil etmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Yıldız, Bütün riskleriyle beraber, dolan ömrüyle beraber, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın bir kısım direktiflerine aykırı olarak çalıştırılmasını doğru bulmuyoruz. Yalnızca enerji ihtiyacı var diye bir nükleer santral burnumuzun dibinde tehlikeli bir şekilde çalıştırılamaz. Bununla alakalı girişimlerimizi yaptık. Ermenistan'ın savunması, 'Bu nükleer santral durursa elektriksiz kalırız' diyorlar, onun mutlaka farklı çözümlerinin olduğu kanaatindeyim diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 64
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    cnn örgütleerse israil in türkiyedeki işbirlikçisi medya da devrim büfe yi kurup oradan beleş tost dağıtırsa giderler. nede olsa kime hizmet edeceklerini bilecek kadar gelişemediler. rombi ler
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer reaktöre karşı değilim ama birisi yanlışlıkla içine bir el bombası düşürürse ne olur?...
    Cevapla
  • tonguç 8 yıl önce Şikayet Et
    istanbulumuz artık kaldıramıyor bu beton yükünü, bunu bile göremiyorsanız ben size daha ne diyeyim.
    Cevapla
  • serdar 8 yıl önce Şikayet Et
    sen istediğin kadar mersindeki sinoptaki nükleere karşı çık.nu ermenistandaki santral bizim kuracağımız 2 santralden 100 kat daha tehlikeli.35 yıllık bir santral.yeni kurulacaklar en azından son teknoloji ile daha güvenli olarak inşaa edilecek.ayrıca dünyada 1 tane nükleer sanrtral varsa tehlike her zaman vardır.
    Cevapla
  • melankoli 8 yıl önce Şikayet Et
    ermeniler silaha para vereceklerine, artistlere para vereceklerine baraj kursunlar.Türkiyedeki gezi eylemlerine para gönderip destek verdiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'