Genel seçimlere doğru

AK Parti milletvekili adayları seçim çalışmalarına, Manavgat, Finike, Kumluca, Elmalı ilçelerinde devam etti

Genel seçimlere doğru
Genel seçimlere doğru
GİRİŞ 06.05.2015 15:13 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:13

AK Parti milletvekili adayları Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, Atay Uslu, Sena Nur Çelik, Nevin Korkmaz, seçim çalışmalarını sürdürdü.

Antalya milletvekili ve milletvekili adayı Hüseyin Samani, Kumluca Toptancı Halinde komisyoncuları ve esnafı ziyaret etti. Ardından Finike ilçesine geçen Samani, burada Yeşilyurt ve Turunçova mahallelerinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Planı çerçevesinde yüzde 50 hibe destekli iki soğuk hava deposunun açılış törenine katıldı.

Hüseyin Samani, açılışta yaptığı konuşmada, tarım sektörünün dünyadaki en zor işlerden biri olduğunu vurguladı. Sektörde çalışan çiftçilerin, her türlü şarttan etkilendiğine işaret eden Samani, şöyle konuştu:

"Sıcaktan, soğuktan, rüzgardan, kardan etkilenmelerine rağmen adeta bir mucizeyi başarıyorlar. Bu nedenle de üreticinin desteklenmesi şart. Son 12 yılda Türk tarımı ciddi bir gelişme ve büyüme kaydetti. Bu gelişmenin altında hiç şüphesiz tarımsal yatırım yapan müteşebbislere krediye ulaşma imkanı sağlanması ve faizlerin düşürülmesi yatıyor. Üretici bundan 12-13 yıl önce yüzde 56-60 faizlerle Ziraat Bankasından kredi alabiliyordu. O da bir yıl vadeliydi. Ertesi yıl ödemediğiniz zaman temerrüde gidiyordu. Şu anda üretici yüzde sıfır ile 5 arasında faizle kredi alabiliyor ve istediği tesisi yapabiliyor. Bu kadar çok tesis yapınca bu kadar çok bahçe kurulunca, sera kurulunca, üretim yapılınca üretimde de haliyle artış oluyor."

"Çiftçiye daha akılcı desteklemeler yapılıyor"

Tarımsal üretimin artmasıyla pazarlama sorununun ortaya çıktığını söyleyen Hüseyin Samani, bu nedenle ihracatın teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarımsal ürünlerin depolanması ve ambalajlanması aşamalarının da son derece önemli olduğunu vurgulayan Samani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün bunları yaparken bizim teknolojiyi kullanmamız lazım. Eskiden zirai ilaç kullanırlardı. Faturasını getirene destek verilirdi. Akıllı yatırımlar yapmamız lazım. Çiftçilerimizin önünü açmak için, ürünlerini daha değerli kılmak için Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı'nın ülke tarımı için manidar olduğunu düşünüyorum. Zira sadece Antalyamızda bugüne kadar 153 tesis, Kırsal Kalkınmayı Destekleme Programı neticesinde, yani yüzde 50'sini Tarım Bakanlığının karşıladığı yüzde 50'sini müteşebbislerin karşıladığı hibe modeli sayesinde açıldı."

2B ile ilgili soruları yanıtladı

AK Parti Antalya milletvekili adayı Nevin Korkmaz'ın da eşlik ettiği ziyarette Hüseyin Samani, Saklısu Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vatandaşların 2B ile ilgili sorularına yanıt veren Samani, "Yıllarca mağdur olmuş vatandaşın 2B sorununa söz verdiğimiz gibi çözüm bulduk. Ancak yasa çıkar çıkmaz muhalefet hiç vakit kaybetmeden Ramazan pidesi gibi sıcağı sıcağına Anayasa Mahkemesi'ne götürüp iptal ettirdi. Bu ve benzeri vatandaşımızı sıkıntıya sokan sorunların çözümü için Anayasa'da yeni düzenlemeler yapmak gerekiyor. Bu nedenle de yeni anayasa teklifimizi sunduk" dedi.

Milletvekili adayı Atay Uslu

AK Parti Milletvekili Adayı Atay Uslu da, S.S. 155 No'lu Finike Nakliyatçılar Derneğini ziyaret etti.

Burada Türkiye'nin çeşitli bölgelerine ürün götürmek için yük bekleyen kamyon şoförleriyle bir araya gelen Uslu, araç sürücüleriyle çay içip, sorunlarını dinledi.

AK Parti’nin son 13 yılda yaklaşık 17 bin kilometre duble yol yaptığını hatırlatan Uslu, şöyle konuştu:

"Onlar söyler, biz yaparız. AK Parti hayallerin gerçekleştirildiği hükümetlerin partisidir. Şimdi birileri çıkmış koalisyondan bahsediyor. Koalisyon Türkiye'nin istikrarına ve büyümesine pranga vurmaktır. İstikrarsızlık bekleyenler ve istikrarsızlıktan beslenenler millet iradesi karşısında bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Bu millet onlara 7 Haziran'da en ağır cevabı verecektir. Bugün Türkiye dünyanın en çok insani yardım yapan ülkelerin başında gelir. Daha 13 yıl önce koalisyon döneminde memurun maaşını ödemede sıkıntı yaşayan, IMF'nin sıradan bir memuruna ceket ilikleyen hükümetler gördük. Bugün Türkiye tarımı ile turizmi ile ihracatı ile ihracatı ile göz kamaştıran bir ülke. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün. Destek milletten, hizmet bizden."

Uslu, Finike'deki soğuk hava deposunda tüketiciye ulaştırılmak üzere ürün paketlemesi yapan kadın işçilerle de sohbet etti. 7 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Uslu, şunları söyledi:

"Hükümetimiz Antalya'ya ayrılan tarımsal destek ödemelerini 12 yılda 5 kat artırdı. Son 12 yılda ise Antalya çiftçisine 488 milyon lira tarımsal destek verildi. Üretimden hasata, işlemeden satışa her aşamada üreticimizi destekleyeceğiz. Ortaya koyacağımız yenilikçi çözümlerle zirai hayat inşa ettik, etmeye devam edeceğiz. 7 Haziran, Türkiye'nin istikrar ve güven içinde 2023'e, 2071'e emin adımlarla yürüme kararlılığının güç kazanacağı bir tarih olacaktır."

Milletvekili adayı Çelik

AK Parti Antalya milletvekili adayı Sena Nur Çelik, seçim çalışmalarını Manavgat ilçesinde sürdürdü. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan esnafı ziyaret eden Çelik, güçlü bir Türkiye ve gelişmiş bir Antalya için destek istedi.

Manavgat Devlet Hastanesini de ziyaret eden Çelik, hastane personeli ve hastalara çiçek dağıttı. Ziyaret sırasında Çelik, sabah saatlerinde dünyaya gelen Muhammet Mustafa isimli bebeği de sevdi.

Sena Nur Çelik, Manavgat'taki üç rehabilitasyon merkezine giderek, hastalarla yakından ilgilendi ve çeşitli hediyeler verdi. Çelik, engelli vatandaşları da evlerinde ziyaret etti.

Milletvekili adayı Enç

AK Parti Antalya Milletvekili ve milletvekili adayı Gökçen Özdoğan Enç, Kemer ve Kepez ilçelerinde sivil toplum kuruluşları, taksi durakları, esnaf ve ev ziyaretleri yaptı.

Yaptığı ziyaret ve katıldığı toplantılarda muhalefeti eleştiren Enç, AK Parti'nin yeni bir Türkiye inşa etmek için çalıştığını söyledi. Antalya'ya 2002 yılına kadar 195 kilometre yol yapıldığını, 2002-2013 yılları arasında yapılan yol miktarının 295 kilometre olduğunu kaydeden Enç, "İstikrar yoksa kalkınma olmaz. Eski Türkiye'nin tüm kurumları, uygulamaları ve alışkanlıkları, artık ilerleme ve gelişimi sağlama konusunda yetersiz kalıyor. 2023 vizyonumuz, gelişmiş ülkeler arasında ilk sıraları hedefliyor" dedi.

Kadınların, karar alma mekanizmalarına katılımını artırmak için gerek mevzuat gerekse uygulamaya yönelik pek çok adım attıklarına da değinen Enç, erkek ve kadın arasındaki ayrımcılığı ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Üniversite, kamu ve TBMM'de başörtüsünü serbest hale getirerek kadınlar arasında eşitlik sağladıklarına değinen Enç, şöyle konuştu:

"Kadın istihdamında artış hızla devam ediyor. 2002 yılında kadın istihdam oranı yüzde 25,3 iken, 2014 yılında çalışma çağı nüfus baz alınarak kadın istihdamı oranı yüzde 29,5, kadınların işgücüne katılım oranı ise yüzde 33,6’ya yükseldi."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi