Erdoğan kan bağışında bulunamadı

Kızılayı'nın bağışçılardan kan almak için belirlediği 6 aylık yurt dışı süresi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan kan bağışında bulunamadı.

Erdoğan kan bağışında bulunamadı
Erdoğan kan bağışında bulunamadı
GİRİŞ 06.05.2015 15:15 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kurulan kan bağışı çadırı ile kan bağışı otobüsünü ziyaret etti.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve yönetim kurulu üyelerinden kan bağışı hakkında brifing alan Erdoğan, kan bağışı otobüsünde kan veren gönüllülerle sohbet etti. 

Akar, kan hizmetlerine verdiği destekten dolayı Erdoğan'a "Şükran Beratı" takdim etti. Kan bağışında bulunmak isteyen Cumhurbaşkanlığı Sarayı görevlileri ile Muhafız Alayı askerleriyle tokalaşan Erdoğan, Türk Kızılayı heyeti ile hatıra fotoğrafı çektirdi. 

KAN BAĞIŞINDA BULUNAMADI

Türk Kızılayının bağışçılardan kan almak için belirlediği 6 aylık yurt dışı süresi kapsamında Erdoğan kan bağışında bulunamadı. Türk Kızılayının bağışçılardan kan almak için belirlediği kurallara göre 6 ay içinde risk bölgesindeki ülkelere seyahat etmemiş olmak gerekiyor.

Erdoğan, daha sonra gazetecilerin kan bağışı ile ilgili sorularını cevapladı. 2005 yılında verdiği talimatla "Güvenli Kan Temini" projesinin bugün geldiği noktayı nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya Erdoğan, Türk Kızılayının birçok fonksiyonunun yanında kan temininde de önemli projelere imza attığını söyledi.

Türk Kızılayının talep gelmesi durumunda kan ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek bir seviyeye geldiğini vurgulayan Erdoğan, "Fakat bu tabi bizi rehavete sürüklememeli. Her an bu imkanı elimizde bulundurmak için de bizim kan vermeyi kendimiz için gerçekten bir ibadet terakki etmemiz, vazife terakki etmemiz bu noktada çok çok önemli. Hem bunu verirken böyle bir ibadet aşkı ile vermek hem de vücudumuzdaki kanı temizleme noktasında da bunun bir faydasının olduğunu bilmemiz gerekir" dedi. 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayı'nın halihazırda Türkiye genelinde birçok yerde kan verme merkezlerinin, 50 aracıyla kan bağışı topladığını belirterek, "Buralara vatandaşımızı koşmayı ben davet ediyorum. Şimdiden peşinen de kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip Bey ,bildiğim kadarıyla şeker hastası,kan bağışında bulunması sakıncalı zaten. şeker hastalarının kan bağışında bulunmaları sakıncalı,ancak ilaç kullanmaması ve şekerinin uzun süre iyi düzeyde olması lazım. ama yinede sağlığı açısından sakıncalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!