Kahramanmaraş'ta trafik kazalarında artış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen trafik kazalarında artış olduğu, sürücülerin trafik kurallarına uymaları gerektiği belirtildi.

Kahramanmaraş'ta trafik kazalarında artış
Kahramanmaraş'ta trafik kazalarında artış
GİRİŞ 06.05.2015 15:39 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:39

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte artış gösteren trafik kazalarına dikkat çekildi.

Kişi başına düşen araç sayısı bakımından Kahramanmaraş'ın Türkiye'de ilk sıralarda yer aldığı belirtilen açıklamada, trafik kurallarına dikkat bakımından ise geri sıralarda yer aldığı kaydedildi.

Geçtiğimiz ay il genelinde itfaiye ekiplerinin 35 trafik kazasına müdahale edildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu kazalarda, 2 vatandaşımız öldü, 15 vatandaşımız da yaralandı. Kazaların büyük bölümünün hatalı sollama ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiğin görüldü. Kazaların 11'inde ise araçlar alev almıştır. Söz konusu 35 kazanın sadece Büyükşehir itfaiyesinin müdahale ettiği kaza sayısıdır. Can ve mal kaybının en asgariye düşmesi için araç sahiplerinin trafik kurallarına uymaları zorunludur. Sürücüler, aşırı süratten kaçınmaları ve araçlarının periyodik bakımlarını ihmal etmemeleri gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor