"Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" Projesi

Ccedil;ukurca ilçesinde "Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" Projesiyle kurulan seralar ürün vermeye başladı.

"Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" Projesi
"Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" Projesi
GİRİŞ 06.05.2015 15:41 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:41

Çözüm süreciyle huzurun hakim olduğu Çukurca'da tarım faaliyetlerinin yaygınlaşması için Valilik ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün ortak hazırladığı "Modern Seracılık ile Gelişen Hakkari" Projesi kapsamında, il genelinde kurulması planlanan 20 seradan 9'u Çukurca ilçesine bağlı Narlı köyünde kuruldu.

Kurulan seralarda sebze verimi alınmaya başlandı.

Seraları gezerek incelemelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi seracılıkta cazip hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

İç piyasadaki sebze ve meyve talebini karşılamayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, bölgeye değişik meyve bahçelerinin de kurulacağını belirtti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"2014 yılının son aylarında Çukurca'nın Narlı bölgesinde Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Programı kapsamında kurduğumuz 20 seramızda ürün almaya başladık . Bölgeyi seracılık bakımından cazip hale getirmeyi düşünüyoruz. İç piyasadaki sebze meyve talebini, bu bölgeden karşılamayı planlamaktayız. Seralarımız şu anda ürün vermekte. Tamamen organik ve bölge şartlarında en iyi verimi verebilecek düzeyde seralarımız var. Seracılığı geliştirmek için valiliğimiz bizlere tekrar destek verecek. Seralarımız gayet verimli. Kaliteli ve organik ürün yetiştiriliyor. Bu sebzeler iç piyasadaki talebi karşılamakta. Meyve bahçeleri için de deneme çalışmalarımız devam etmekte. Kuracağımız bahçelerden de istediğimiz sonucu alabileceğiz."

Geçen yıl Valilik ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kurulan seralardan verim almaya başladıklarını belirten sera sahibi Hüseyin Erdemir ise tarım faaliyetlerine bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

Erdemir, "Geçen yıl kurulan seralardan verim almaya başladık. Daha önce yeşillik şimdi ise salatalık ve domates yetiştiriyoruz. İnşallah Hakkari'de artık kendi ürettiği sebze ve meyveyi tüketecek" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI