Bafra'da Hıdırellez kutlandı

Bafra ilçesinde Kaymakamlık ve ve Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu tarafından düzenlenen etkinlikle Hıdırellez kutlandı.

Bafra'da Hıdırellez kutlandı
Bafra'da Hıdırellez kutlandı
GİRİŞ 06.05.2015 16:28 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:28

Hıdırellez kurbanının dualarla kesilmesinin ardından, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Hıdrellez ateşini yakarak ilk atlayışı yaptı.

Yoğun katılımın olduğu şenlikte, Ondokuzmayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan folklor ekibinin gösterileri, yumurta tokuşturma yarışması, bahçeye tohum ekimi gibi etkinlikler yapıldı.

Coşku ile kutlanacak olan hıdrellez şenliklerinin hayırlı olmasını dileyen Kaymakam Halis Arslan, “İlçemize yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta olan Hıdırellez Mahallemizde bu yıl 1.’cisini düzenlediğimiz, Hıdrellez şenliklerini büyük bir coşku ile hep birlikte kutlayacağız. Hıdırellez şenlikleri, Karadeniz’de çok önem verilerek kutlanan bir bahar bayramıdır. Hıdırellez’in Türk milletinin kültüründe var olduğunu belirterek, Bafra`da da bu geleneği asıl ismi olan Hıdrellez Mahallesi'nde yaşatmak istedik. Anadolu’nun her yerinde kutlanan Hıdırellez şenlikleri, yeni bir bahara uyanmayı çağrıştırıyor ve böyle bir programda bizler de tüm halkımızla beraber hıdırellezi, adını taşıyan Hıdırellez Mahallesi'nde kutlamak istedik” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, şenlik canlı müzik ve yapılan ikramların ardından son buldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu