"Kakava her geçen gün değer kazanıyor"

TÜRSAB Başkanı Ulusoy: - "Roman vatandaşlarımız tarafından kutlanan Kakava Festivali de son yıllarda turistik değer olarak öne çıkan etkinliklerden birine dönüştü"

"Kakava her geçen gün değer kazanıyor"
"Kakava her geçen gün değer kazanıyor"
GİRİŞ 06.05.2015 17:22 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:22

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Kakava'nın son yıllarda turistik değer olarak ortaya çıkan bir etkinliğe dönüştüğünü belirtti.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festival, şenlik gibi organizasyonların turizme büyük katkısı olduğunu söyledi.

Yurtdışında da şenlik ve festivallerin destinasyon oluşturmada büyük bir argüman olarak kullanıldığını ifade eden Ulusoy, "Festival, şenlik gibi organizasyonların turizme katkısı elbette çok büyük oluyor. Dünyanın farklı bölgelerinde bu tarz etkinliklerin turizme yansımasını görmek mümkün. Örneğin İspanya'da gerçekleştirilen ve 'La Tomatina' olarak bilinen Domates Festivali, her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden binlerce kişiyi İspanya'ya çekiyor. Keza Türkiye'de de daha küçük ölçekli de olsa birçok farklı etkinlik düzenleniyor" diye konuştu.

"Edirne'nin avantajı İstanbul'a yakınlığı"

Kakava'nın son dönem tur paketlerine dahil edilmesindeki en büyük nedenin, eski başkent Edirne'nin metropol İstanbul'a yakınlığı olduğunu vurgulayan Ulusoy, şunları kaydetti:

"Edirne ve Kırklareli illerindeki Roman vatandaşlarımız tarafından kutlanan Kakava Festivali de son yıllarda turistik değer olarak öne çıkan etkinliklerden birine dönüştü. Edirne Valiliği ve Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla uluslararası şenliğe dönüşen Kakava Festivali, Türkiye’nin kültürel zenginliğini göstermesi açısından da dikkat çekiyor. Kakava Festivali, ülkemizde farklı kültür ve yapıdaki insanların bir araya gelmesine olanak sağlamakla birlikte özellikle iç turizme canlılık getirmekte, bölgenin ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlamaktadır.

Edirne'nin İstanbul'a yakınlığı nedeniyle Kakava Festivali'ne ilgiyi artırıyor. Üyemiz seyahat acentaları da İstanbul bölgesi ve çevresinden Kakava Festivali'ne yönelik günübirlik turlar düzenlemektedir. Seyahat acentalarımızın tur programlarına Kakava Festivali'ni dahil etmeleri, bölgenin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamaktadır ve sağlayama devam edecektir."

Yurtiçi çekim gücüne ulaşan Kakava'nın uluslararası alanda tanıtılması gerektiğine işaret eden Ulusoy, Kakava festivali'nin, iç turizm potansiyeli açısından bölgeye hareketlilik getirse de daha çok turist çekmek için gerek yurtdışı ve gerekse yurtiçi fuar organizasyonlarında tanıtılması gerektiğini anlattı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, "İç turizmdeki hareketliliğin tanıtımlarla desteklenmesi durumunda yurtdışından da etkinliğe talebin artacağı inancını taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu