Genel seçime doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat milletvekili adayı Sadir Durmaz, Sarıkaya ilçesinde esnafı ziyaret etti.

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 06.05.2015 17:23 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:23

Esnafın sorun ve taleplerini dinleyen Durmaz, ziyaretin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Vatandaşın ilgisiyle karşılaştıklarını ifade eden Durmaz, AK Parti iktidarları döneminde Yozgat'ın yeterince hizmet alamadığını savundu. Durmaz, "Yozgat, 2002'de bizi cezalandırmıştı. AKP de 13 yıldır Yozgat'ı cezalandırıyor. Bu sefer de Yozgatlı, AKP'ye bir ceza kesecek. AKP'nin 13 yılının sonunda Yozgat, Türkiye'nin Hakkari'si konumuna gelmiştir. Türkiye'de Hakkari'den bile daha az yatırım alan bir il konumundadır" dedi.

Yozgat'ın nüfusunun, 12 yılda 260 bin azaldığını, milletvekili sayısının da 6'dan 4'e düştüğünü belirten Durmaz, "Yozgat gelişmişlik sıralamasında 70'inci, yaşanabilir şehir sıralamasında da 72'incidir. Dolayısıyla Yozgat her yönüyle geri kalmış. Kente 12 yılın sonunda aktarılan kamu kaynağı 735 milyar lira, sadece ak sarayın peyzajına aktarılan para bunun 3 katıdır. Yozgat ihmal edilmiştir, Yozgat, bilinçli şekilde AK Parti tarafından geri bırakılmıştır" iddialarında bulundu.

Kentte birkaç kamu binasının yapımıyla övünenlerin, iş ve istihdam sağlayacak, Yozgatlıyı doyuracak, barındıracak bir imkanı sunamadıklarını öne süren Durmaz, "12 yılın sonunda normal koşullarda bunların burada gezememesi lazım. Milletin çok daha fazla sorgulaması gerek. Sıkıştıklarında Kur'an-ı Kerim'i ellerine alıp, din üzerinden vatandaşı manüple eden bir partiyle karşı karşıyayız. Kur'an-ı Kerim'i, dini, milli ve manevi değerlerimizi siyasete alet etmekten çekinmiyorlar. Milletimiz de Yozgatlı da bütün gerçekleri görüyor. Yozgat bu seçimde faturayı çok ağır bir şekilde AK Parti'nin önüne koyacaktır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor