Sivas Valisi Barut, Suşehri'nde incelemelerde bulundu

Sivas Valisi Alim Barut, Suşehri ilçesinde incelemelerde bulundu.

Sivas Valisi Barut, Suşehri'nde incelemelerde bulundu
Sivas Valisi Barut, Suşehri'nde incelemelerde bulundu
GİRİŞ 06.05.2015 18:17 GÜNCELLEME 06.05.2015 18:17

Barut, ilk olarak inşaatı devam eden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Anadolu Lisesi ve Sosyal Güvenlik Kurumuna ait binaları inceledi, Kaymakam Kadir Perçi'den bilgi aldı.

Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Barut, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Meslekleri tanıyorum, geleceğimi planlıyorum" konferansına katıldı.

Vali Barut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen "Temiz Çevrem" adlı kampanya kapsamındaki yürüyüşe de katılarak, ilçe protokolüyle Telekom binası önünden Suşehri Belediye binasına kadar yürüdü.

Belediye önünde düzenlenen programda konuşan Barut, çevre temizliğinin önemine değinerek, gelecek nesillere temiz çevre bırakılması gerektiğini vurguladı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise ilçede yaptıkları çalışmaları anlatarak, "Suşehri'ndeki 71 köyün katı atıklarının toplanması için protokol gerçekleştiriyoruz. Toplanan bu katı atıklar Suşehri’nde belirlenecek bir yerde bertaraf edilecektir. Sivas İl Özel İdaresi olarak Suşehri Belediyemize destek vereceğiz" diye konuştu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel de ilçe genelinde 20 Mart'tan itibaren temizlik seferberliği başlattıklarını ve bin 200 kişinin görevlendirildiğini söyledi.

Programda, en temiz mahalle olarak seçilen Yalnızbağlar Mahallesi'nin muhtarı Ahmet Satılmış'a, Vali Alim Barut tarafından plaket verildi. Okullarda temizlik konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere de çeşitli hediyeler verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt