Siirt'te, Ezidi çocuklara oyuncak dağıtıldı

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan ve daha sonra Siirt'teki Duderan Şengal Kampı'na yerleştirilen Ezidi çocuklarına oyuncak dağıtıldı.

Siirt'te, Ezidi çocuklara oyuncak dağıtıldı
Siirt'te, Ezidi çocuklara oyuncak dağıtıldı
GİRİŞ 06.05.2015 18:59 GÜNCELLEME 06.05.2015 18:59

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan ve daha sonra Siirt'teki Duderan Şengal Kampı'na yerleştirilen Ezidi çocuklarına oyuncak dağıtıldı.

Siirt Üniversitesi Gençlik ve Kültür Topluluğu üyesi öğrenciler ve Siirt Gençlik ve Kültür Evi gönüllüleri tarafından, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kente sığınan çocuklar için oyuncak toplama kampanyasıyla toplanan oyuncaklar, sahiplerine ulaştırıldı.

Topluluk Başkanı İbrahim Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt Gençlik ve Kültür Evi gönüllüleriyle başlattıkları kampanyayla topladıkları oyuncakları ülkelerindeki iç savaştan kaçarak kentte sığınan çocuklara ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kampanyayı sosyal medyadan başlattıklarını ifade eden Çakır, "Kampanyamız hemen hemen Türkiye'nin her yerine yayıldı. Destek veren çok sayıda kişi oldu. Kampanyayı ilimizin Kezer bölgesi, Şengal Kampı ve il merkezinde bulunan Suriyeli, Afgan ve Ezidi çocukları için gerçekleştirdik. Sayılarını tespit ettik ve toplam içerisinde çeşitli oyuncaklar bulunan 370 paket hazırladık" dedi.

Kente sığınan çocukların birer savaş mağduru olduğunu belirten Çakır, şunları kaydetti:

"Bizler de, bu çocuklarımızın üzerindeki savaş izlerini silmeye çalışıyoruz. Özellikle topluluğumuz üyesi ile Siirt Gençlik ve Kültür Evi gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bütün zamanlarını ayırarak bu oyuncakları topladıktan sonra paketledi ve bugün çocuklara ulaştırdılar. Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ediyorum. Kampanyayla topladığımız oyuncakları ilimizdeki Suriyeli ve Afganlı çocuklara dağıtmaya devam edeceğiz."

Siirt Gençlik ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Evin de, kente bulunan sığınmacı çocuklar için başlattıkları kampanyaya herkesin emek verdiğini belirtti.

Kampanyaya farklı yerlerden destek geldiğini dile getiren Evin, "Bu tür kampanyalarımız devam edecek. Herkesin bizleri takip etmesini ve bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Bu şekilde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışalım ve daha yaşanılabilir bir Siirt oluşturalım" dedi.

Topluluk üyesi ve Siirt Gençlik ve Kültür Evi gönüllüsü Rengin Botan ise, çocukların mutluluğunun herkesin mutluluğu olduğunu dile getirerek, kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?