Amasya Üniversitesi’nde ücretsiz ve sertifikalı kurslar sürüyor

Amasya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaşlar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi" Projesi kapsamında hedef gruplara verilen ücretsiz ve sertifikalı, CAD/CAM, PLC/SCADA, İş Sağlığı ve Güvenliği, Otomatik Kontrol Sistemleri, Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi ile KOSGEB onaylı girişimcilik kurslarının devam ettiğini belirtti.

Amasya Üniversitesi’nde ücretsiz ve sertifikalı kurslar sürüyor
Amasya Üniversitesi’nde ücretsiz ve sertifikalı kurslar sürüyor
GİRİŞ 06.05.2015 19:56 GÜNCELLEME 06.05.2015 19:56

Amasya Üniversitesinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKGOP) tarafından çıkarılan "Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi" hibe programı teklif çağrısı çerçevesinde uygulanan "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaşlar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi" başlıklı projesinin faaliyetlerinin anlatıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Proje Koordinatörü Kurt, 1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projenin çalışmalarının etkin bir biçimde devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Proje üniversite, sanayi ve STK işbirliğini güçlendirmeye yönelik protokoller geliştirme ve araştırmalar yapmak amacı taşıyor. Bu amaçla istihdam kapasitesi ve çeşidini belirlemeye yönelik TR83 bölgesinde bir araştırma yapılacak ve sonuçlar yayınlanacak. Mesleki Eğitimde Yenilikçi Yöntemler ve Paydaşlar Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesi Projesi, 31 Ağustos 2015 tarihinde sona erecek.''

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Metin Yavuz ise tüm üniversite öğrencileri ile diğer meslek okulları öğrencilerine açık olmak üzere kariyer ve meslek danışmanlığı hizmetinin Teknoloji Fakültesi 4. katta bulunan Kariyer ve Meslek Danışmanı Odasında devam ettiğini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı