İzmir'deki silahlı saldırılar

Konak'ta bir eve ve kahvehaneye düzenlenen saldırılara karıştığı iddia edilen 5 kişi yakalandı

İzmir'deki silahlı saldırılar
İzmir'deki silahlı saldırılar
GİRİŞ 06.05.2015 20:15 GÜNCELLEME 06.05.2015 20:15

İzmir'in Konak ilçesinde bir ev ile kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Gültepe'de 1 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı 2 ayrı silahlı saldırıya karıştıkları iddiasıyla 5 kişiyi yakaladı.

Kahvehanede 7 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyı düzenlediği iddia edilen M.T. (22), olayda kullanılan pompalı tüfekle yakalandı. Saldırıda, M.T'ye yardım ettikleri ileri sürülen şüpheli iki kişinin arandığı belirtildi.

M.T'nin polisteki ifadesinde olayın bir kişinin darbedilmesi sonrası yaşanan husumet nedeniyle gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

Polis ekipleri, 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı olayda ise saldırının ise aynı kişilerce yapılmadığını, yaralamalı bir trafik kazası nedeniyle iki grup arasında oluşan husumet nedeniyle yaşandığını belirledi.

Eve dışarıdan ateş ettikleri öne sürülen şüpheliler Ş.A, R.A. ve H.Ç. ile H.S. olayda kullanılan 2 av tüfeği ile birlikte yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.A, R.A. ve H.S. tutuklandı, H.Ç ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay

3 Mayıs Pazar günü Gültepe semti Ulubatlı Mahallesi 2475 sokakta bulunan kahvehaneye, otomobille gelen kişi veya kişilerce av tüfeğiyle ateş edilmiş, saldırıda 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralanmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra ise 2753 sokakta bir eve dışarıdan ateş edilmiş, bu saldırıda da 4 kişi yaralanmış, yaralılardan Sercan Karabaş (22) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
İzmir'de deprem!