Muğla'da Hıdırellez kutlamaları

Menteşe ve Fethiye ilçelerinde Hıdırellez kutlamalarında vatandaşlara pilav, tavuk ve keşkek dağıtıldı

Muğla'da Hıdırellez kutlamaları
Muğla'da Hıdırellez kutlamaları
GİRİŞ 06.05.2015 20:22 GÜNCELLEME 06.05.2015 20:22

Muğla'da Hıdırellez çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Menteşe Belediyesi tarafından Kışla Parkı'nda düzenlenen etkinlikte uzun kuyruk oluşturan vatandaşlara ücretsiz pilav, tavuk ve keşkek dağıtıldı. İkramlardan alabilmek için saatler önce sıraya giren vatandaşlar, zaman zaman izdihama neden oldu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hıdırellez'in baharın gelişini müjdelediğini söyledi.

Gürün, kardeşliği ve doğa sevgisini sembolize eden Hıdırellez'in vatandaşlara sağlık, huzur ve bereket getirmesini diledi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise baharın müjdecisi Hıdırellez'i vatandaşlarla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Etkinliklerin gün boyu devam edeceğine işaret eden Gürün, "Gün boyu etkinliklerimiz ve ücretsiz ikramlarımız devam edecek.

Akşam ise şenlik ateşimizi yakacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımız için konser ve etkinlikler düzenledik. Tüm halkımızı programımıza davet ediyoruz" diye konuştu.

"Yörük kültürü tanıtıldı"

Fethiye ilçesinde ise Gülşen Gökçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenliğinde Fethiye ve Seydikemer Yörük Türkmen Derneği üyeleri yöresel dans gösterisi sundu.

Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla okul bahçesine kıl çadır kuruldu. Yöresel kıyafetler giyen dernek üyeleri öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Daha sonra, kağıtlara yazılan dilekler okul bahçesine dikilen gül dallarına asıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması