Mersin Deniz Park yıkılıyor

Merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine 5 yıl önce yapılan ve açılışı 2013'te CHP Genel BaşkanıKılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilen Deniz Park'ın, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına başlandı

Mersin Deniz Park yıkılıyor
Mersin Deniz Park yıkılıyor
GİRİŞ 06.05.2015 21:05 GÜNCELLEME 06.05.2015 21:05

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin eski yönetimi tarafından, merkez Akdeniz ilçesinin sahil şeridindeki 45 dönüm arazi üzerine 5 yıl önce inşa ettirilen ve 35 milyon liraya mal olan Mersin Deniz Park, Kıyı Kanununa aykırı olduğu gerekçesiyle yıkılıyor.

Açılışı, 2013 yılında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilen parka sabah saatlerinde gelen belediye görevlileri, yıkıma başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Deniz Park'ın dolgu alanı üzerine kurulu olduğunu belirterek, proje aşamasında sivil toplum kuruluşlarının çalışmaya karşı çıktığını ve konunun yargıya taşındığını söyledi.

Kararın, Danıştay 6’ncı Dairesi'nce verildiğini anlatan Kocamaz, "Danıştay, yerel mahkemenin kararını onaylayarak yürütmeyi durdurma kararı veriyor. Ancak sonraki süreçte Büyükşehir Belediyesi, kentte gerçekleştirilen Akdeniz Oyunları'nda bu parkın kullanılacağını iletince, yürütmenin durdurulması kararı kaldırılıyor ama süreç devam ediyor. Akdeniz Oyunları'nda kullanılmadığı anlaşılınca Danıştay, dolgu alanı üzerinde olan projeyi kökten iptal etti" dedi.

Kocamaz, projenin 35 milyon liraya mal olduğunu hatırlatarak, "Bu paraya yazık, günah, milletimizin parası. Bu paraya yazık olmasın diye Danıştay'a ve ilgili bakanlığa yazı yazdık. İki başvuruya da projenin kökten iptal edileceği ve mahkemenin kararının uygulanacağı yanıtı verildi. Biz, bir müddet bekledik belki sorumlular itiraz ederler diye ama süreç artık tamamlandı. Bize düşen, o tesisin biran evvel oradan kaldırılması. Çünkü kaldırmadığımız zaman müfettişler bizden hesap soruyorlar" diye konuştu.

Yıkımın yasal zorunluluk sebebiyle gerçekleştirildiğini ve tesisin tamamen taşınmasının mümkün olmadığını vurgulayan Kocamaz, şöyle devam etti:

"Biz sadece mahkeme kararını uyguluyoruz, görevimizi yapmak zorunda kaldık. Bundan sonraki süreçte mahkeme yine devam edecek. Çünkü kamu zararı var burada. O tesisin taşınma şansı yok, keşke olsa da zarar edilmese. Biz bir proje hazırladık. 3. Çevreyolu ile Müftü Deresi'nin birleştiği bölgede bir su parkı yapacağız. İhalesine çıkıyoruz, bu yaz bitmese de gelecek yazlarda burayı vatandaşlarımızın kullanmasını istiyoruz. Deniz Park'tan kullanılabilir malzemeleri de buraya taşıyarak zararın asgariye indirilmesi için mücadele edeceğiz. Yeni yer, su parkından ziyade bir spor tesisi, özetle bir sosyal tesis olacak. Kuzey kısmına da lunapark yapmayı düşünüyoruz. Ek olarak, kruvaziyerleri kentimize getirebilirsek, bunun için de uğraşıyoruz. Oraya bir kruvaziyer limanı yapmayı düşünüyoruz."

Büyükşehir Belediyesine ait iş makineleri Deniz Park'taki yıkımın ilk gününde metal figürler ile heykelleri söktü. Yıkım sırasında, polis ve zabıta ekipleri de park çevresinde güvenlik önlemi aldı. Yıkımın yarın da devam edeceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!