Ceyhan'da çiftçiler tarla gününde bilgilendirildi

Ceyhan ilçesinde düzenlenen tarla gününde buğday ve mısır üreticileri, bitki koruma ve hastalıklara karşı mücadeleyle ilgili bilgilendirildi.

Ceyhan'da çiftçiler tarla gününde bilgilendirildi
Ceyhan'da çiftçiler tarla gününde bilgilendirildi
GİRİŞ 06.05.2015 21:06 GÜNCELLEME 06.05.2015 21:06

Çiftlikhat Mahallesi yolu üzerinde tarlada bir özel firma tarafından düzenlenen tarla gününde çiftçilere bilgi veren Ziraat Mühendisi Kubilay Demirci, mısır ve buğdayda, doğru zamanda hastalık öncesinde yapılan ilaçlamayla ürünlerinin veriminin arttırılacağını belirtti.

Çiftçilerin bitki hastalıkları, zararlılar ve yabancı otlarla mücadelede bilgilendirdiklerini belirten Demirci şöyle konuştu:

"Dünyada tarımı yapılan bitkilerde hastalık ve zararlılar nedeniyle meydana gelen ürün kaybı yüzde 35 olarak hesaplanmıştır. Mücadele yapılmadığı zaman bu kayıp iki katına kadar çıkabilmekte. Üretimin kalitesini ve miktarını artırmada sulama, gübreleme, toprak işleme, ıslah ne kadar önemli ise zirai mücadelede o kadar önemlidir. Ülkemizin bazı bölgeleri ile bazı ürünlerde gereğinden fazla ve bilinçsiz olarak ilaç kullanımı olduğu da bilinmekte. Dolayısıyla hatalı ilaç kullanımının insan sağlığı, hayvanlar, çevre ve doğal yaşam üzerinde pek çok olumsuz etkileri bulunmakta."

Konuşmaların ardından çiftçiler, ilaçlı ve ilaçsız ekimi yapılan buğday ve mısır tarlasında gezerek bilgilendirildi.

Düzenlenen tarla gününe Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fatih Koga ve çiftçiler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!