ABD Adana Konsolosu Espinoza:

"Biz, Çözüm Sürecini çok destekliyoruz"

ABD Adana Konsolosu Espinoza:
ABD Adana Konsolosu Espinoza:
GİRİŞ 06.05.2015 21:17 GÜNCELLEME 06.05.2015 21:17

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Çözüm Sürecini desteklediklerini söyledi.

Espinoza, kentteki evinde Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla medya mensuplarına resepsiyon verdi.

Basın mensuplarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Espinoza, "Bu resepsiyonu sizi onurlandırmak için veriyorum" diye konuştu.

"Zaman zaman benim hakkımda çok iyi şeyler yazmıyorsunuz" diyerek espri yapan Espinoza, medya çalışanlarının demokraside yerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Espinoza, konsolosluklarında çalışan bir kişinin casusluk yaptığı yönündeki iddialarla ilgili bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz diplomatik bir misyon olarak birçok değişik kişiyle konuşuyoruz. Birçok hükumet görevlisi ve gazeteciyle ilişkilerimiz var ve bütün görüşmeler diplomatik iş kapsamında oluyor. Bu casusluk bağlamında söylenenler tamamen asılsızdır. Büyükelçimiz John Bass da Ankara'da açıkladı."

"Adana'yı seviyor musunuz?" şeklinde soruyu da cevaplayan Espinoza, şunları kaydetti:

"Misafirperverliğini ve Adana kebabını çok seviyorum. Çok rahat, çok güzel bir yer. Biliyorsunuz ben Teksaslıyım ve bence Adana Teksas gibi. Politika olarak Teksas gibi ve bence bir diplomat için burası ilginç bir yer. 2,5 ay sonra Adana'dan gideceğim, 3 yıldır buradaydım ve çok mutluydum. Türkiye'yi çok seviyorum."

Espinoza, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimle ilgili bir soruya da, "Bence her şey olabilir. Çok ilginç bir dönem var Türkiye'de ama iyi bir tahminde bulunamıyorum. Ancak yakından izliyorum" diye cevapladı.

"Konsolosluğunuz döneminde bölgeyi çok yakından takip ettiniz. Çözüm Sürecini nasıl görüyorsunuz, sizce bitti mi?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Espinoza, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz çözüm sürecini çok destekliyoruz. Hükumet ve diğerleri tarafından bence çok umut var. Şu an belki yavaş devam ediyor ama bence devam edecek. Bu bölgede herkes barış istiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı