Kedi katili 3 yıl hapse çarptırıldı

Sahiplendiği kediyi bıçakladıktan sonra kafasını damacanayla ezdiği görüntüleri paylaşan Aksoy, 3 yıl hapse çarptırıldı.

Kedi katili 3 yıl hapse çarptırıldı
Kedi katili 3 yıl hapse çarptırıldı
GİRİŞ 07.05.2015 07:17 GÜNCELLEME 07.05.2015 09:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yılın şubat ayında bir kediyi işkence ile öldürerek Türk medyasında geniş yer bulan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Mustafa Can Aksoy yaptığının bedelini en ağır şekilde ödedi.

Aksoy, Eskişehirde’de ‘İletki’ adlı kediyi bir kafeden geçici olarak sahiplendikten sonra evinde bıçaklamış, ardından da sonra kafasını dolu su damacanasıyla ezerek öldürdüğü görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlamıştı. Bu olayın ardından Aksoy hakkında, Eskişehir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle ’Mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapsi istenen Aksoy’un davası dün karara bağlandı.

PİŞMANLIK SÖKMEDİ

Sanık Mustafa Can Aksoy duruşmada eski beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, “Suçumu kabul ettim. Olaydan dolayı pişmanım. Sürekli hayvan öldüren bir insan değilim. Evimde halen kedi ve köpek besliyorum.  Böyle bir insan olsaydım bunlara bakmazdım. Benim psikolojik rahatsızlığım yoktur. Cezamın ertelenmesini talep ediyorum” dedi.

HAKİMİN VİCDANI

Mahkeme sanık Mustafa Can Aksoy’u ’Haklı bir neden olmaksızın sahipli hayvanı öldürme’ suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme hakimi Orhan Küçükfidancı, vicdanına dayanarak kararı verdiğini belirtti. Küçükfidancı, sanığın pişmanlığını samimi bulmayarak cezada indirime gitmedi ve cezayı ertelemedi.

ARKA KAPIDAN ÇIKARTILDI

Sanık Mustafa Can Aksoy duruşma sonrasında yakınlarıyla birlikte polislerin aldığı güvenlik önlemleri altında adliyenin arka kapısından dışarı çıkartıldı. Aksoy’un yakınları kararı temyize göndereceklerini belirtti.

YORUMLAR 5
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    dur bakalım daha,cezaevinde mahkümlarda senin canına okurlar,tuvalet temizlemeye,hayvanlara yaptığın muameleyi görmeye hazırlan.o 3 yıl,sana 1000 yıl gibi gelecek.
    Cevapla
  • salim 8 yıl önce Şikayet Et
    bir canlıyı öldürüyorsun vicdanın yokmu insanmısın sen, iyi olmuş az bile
    Cevapla
  • tozdem 8 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür artık muz cumhuriyetinde yaşamıyoruz. duyarlı insanlarımız, gereğini yapan hakim ve savcılarımız var.. Mahkeme hakimi Sn. Orhan Küçükfidancıyı verdiği karardan ötürü kutlarım.
    Cevapla
  • Rahime 8 yıl önce Şikayet Et
    Gözlere bak! içine şeytan kaçmış.
    Cevapla
  • Vatan Evladı. 8 yıl önce Şikayet Et
    içerde içine kaçan şeytanı çıkarırlar merak etme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!