1. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi

1. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi Trakya Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

1. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi
1. Uluslararası Tıp Öğrencileri Kongresi
GİRİŞ 07.05.2015 09:28 GÜNCELLEME 07.05.2015 09:28

Trakya Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (TÜBAT) tarafından organize edilen 1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Yağız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Pişkin tıp fakültelerinin temel amacının toplumun sağlık düzeyini yükseltebilecek nitelikli, bilgili hekimler yetiştirmek olduğunu söyledi.

Ayrıca öğrenci merkezli eğitim modellerinin de katkısıyla araştıran, sorgulayan, bilgiye ulaşmayı bilen, tartışan ve sorun çözen tıp öğrencisi profilinin sevindirici bir şekilde yaygınlaşmaya başladığını ifade eden Prof. Dr. Pişkin “ Bu kongreler bilgi paylaşımının en güzel yaşandığı etkinliklerdir.” diyerek kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongreye yurt içindeki farklı üniversitelerden 120, yurt dışından 30 ve Trakya Üniversitesi'nde 300 hekim adayı katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor