MİT tırlarının durdurulması

Gözaltına alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile savcı Özcan Şişman Tarsus Adliyesine getirildi

MİT tırlarının durdurulması
MİT tırlarının durdurulması
GİRİŞ 07.05.2015 10:34 GÜNCELLEME 07.05.2015 10:34

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında haklarındaki tutuklamaya yönelik yakalama kararı gereği gözaltına alınan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile savcı Özcan Şişman Tarsus Adliyesine getirildi.

Antalya ve Adana'daki evlerinde gözaltına alınan Bağrıyanık ve Şişman, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesine götürüldü.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye giren Bağrıyanık ve Şişman'ın mahkemede ifade vereceği öğrenildi.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi