Üniversitede rektör odasını basıp halay çektiler!

Batman Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın makam odasına girerek, burada halay çekti.

Üniversitede rektör odasını basıp halay çektiler!
Üniversitede rektör odasını basıp halay çektiler!
GİRİŞ 08.05.2015 14:13 GÜNCELLEME 08.05.2015 14:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Batman Üniversitesi kampüsünde kız meselesi yüzünden dün iki grup arasında çıkan ve özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığı olaya, polis müdahale etti. Bunun üzerine kalabalık bir öğrenci grubu da öğrencilere müdahale için gelen polisi protesto için oturma eylemi yaptı. Mesai saati bitimine kadar süren ve TOMA'larla önlem alınan olayda, yaklaşık 30 kişilik bir öğrenci grubunun Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam'ın odasını bastığı öğrenildi. Engellemekte yetersiz kalan özel güvenlik görevlilerinin haber vermesi üzerine rektörlük binasına gelen polis, Rektör Prof. Dr. Uluçam'ın odasına giren öğrencileri gözaltına aldı.

HALAY GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Batman Üniversitesinde öğrencilerin eylem yaptığı alana gelen HDP Batman Milletvekili adayları ile eğitim-Sen Batman Şubesi yöneticilerinin devreye girmesiyle gerginlik sona erdi. Öğrenciler, geç saatlere kadar oturma eylemini sürdürdü. HDP'li yöneticiler, öğrencileri sağduyuya davet ederken polis, Batman Üniversitesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Rektör Uluçam'ın odasına giren öğrencilerin, Kürtçe müzik eşliğinde burada halay çektiğini gösteren bir video görüntüsü bugün ortaya çıktı. Görüntülerde bir grup öğrencinin söyledikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çektiği görülürken, Uluçam'ın makam odası detaylarıyla gösteriliyor.

BATMAN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Batman Valiliği'inden yapılan açıklamada, üniversitenin merkez kampüsünde dün 14.50 sıralarında kişisel bir tartışma nedeniyle 4-5 kişiden oluşan öğrenci grubu arasında kavga meydana geldiği belirtildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 8
  • altan coşar 8 yıl önce Şikayet Et
    ya böyle bir mantık olabilirmi ?kavga edenlere polis müdahale etti diye protesto edip rektörün odasını basıyorlar.! polis elbetteki görevini yapacak asayişi sağlayacak bu polisin asli görevi.sen üniversiteye okumak için mi gidiyorsun yoksa kız ayarlamak -kavga etmek-siyaset yapmak için mi gidiyorsun? ben devletin yerinde olsam hepsini okuldan atar hiç bir üniv.girmelerine izin vermezdim..muz cumhuriyetinde yaşıyorlar sanki :&
    Cevapla
  • ATA 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar hayvan bile olamaz!
    Cevapla
  • Moda mı oldu? 8 yıl önce Şikayet Et
    Canımız sıkıldığında artık savcının, rektörün odasına giriyoruz show yapıp çıkıyoruz. Marifet mi şimdi bu? Yazıklar olsun
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    hdp nin görevi tam olarak bu işte yatıstırmak barıstırmak
    Cevapla
  • feridun 8 yıl önce Şikayet Et
    hangi ülkeden yazıyorsunuz? türkiyedeyseniz 2014 kurban bayramında medeniyetten uzak ıssız bir adada mıydınız? yoksa ironi mi yapıyorsunuz?
    Cevapla
  • han li 8 yıl önce Şikayet Et
    öğrenciler cahil bilgisiz girift bir güruhdur.bunların haleti ruhiyesi behemehal bozuktur.fakat TALEBE öyle değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler