Sizce en güzeli hangisi?

Erzurum’da 1.Ilıca Çermik Festivali kapsamında ‘buzağı güzellik yarışması’ düzenlendi.

Sizce en güzeli hangisi?
Sizce en güzeli hangisi?
GİRİŞ 09.05.2015 11:36 GÜNCELLEME 09.05.2015 11:36

Yarışmada birbirinden güzel buzağılar jüri önünde boy gösterdi.Aziziye Belediyesi tarafından bu yıl ilki organize 1. Ilıca Çermik Festivali etkinlikleri kapsamında buzağı güzellik yarışması düzenlendi. Orhan Tavlı Stadyumu’nda düzenlenen yarışmada 1-6 ay arası 12 buzağı güzellikleriyle yarıştı.

Yarışma öncesinde buzağılarını süsleyip, temizleyen çiftçiler, kendi buzağılarının en güzel buzağı seçilmesi için kıyasıya yarıştı. Alana çıktıktan sonra yürümemekte ısrar eden bazı buzağılar ise sahipleri tarafından biberonda süt içirilerek yürütülmeye çalışıldı.

Festival havasında geçen yarışmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Protokolün önünden geçerek pistte boy gösteren 12 buzağıdan birinciyi seçmeye zorlanan jüri üyeleri Yılmaz Topdaş’a ait “Miroğlu” isimli buzağı birinci seçti. Yarışmada birinciye 250, ikinciye 200, üçüncüye 150 lira para ödülü, diğer yarışmacılara ise hayvan yemi verildi.

Yarışma sonrasında konuşma yapan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet, bu yıl ilkini düzenledikleri çermik festivalinde 7 Mayıs’taki vurguyu ön plana çıkarmak olduğunu belirterek şunları söyledi. “Ilıca’da şifalı sularda halk bir araya gelerek festival havasında geçiriyordu. Biz bunu günümüze taşıdık.

Bu festivalde amacımız Ilıca’nın tanıtımına bir nebze katkıda bulunmak ve insanları bir araya getirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde bu festivalin geçmesini sağlamak. Festival kapsamında konserlerimiz oldu. Bugünde Aziziye İlçesi’nin en güzel buzağısını düzenlediğimiz yarışma ile seçtik. Burada hayvancılığı teşvik etmek adına böyle bir yarışma düzenledik.”

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor