Film gibi kaçış faciayla bitiyordu

Yasa dışı yollardan Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli aile ölüm tehlikesi atlattı.

Film gibi kaçış faciayla bitiyordu
Film gibi kaçış faciayla bitiyordu
GİRİŞ 09.05.2015 15:14 GÜNCELLEME 09.05.2015 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yük treni ile Bulgaristan yerine Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine gelen aile, içinde bulundukları konteynerin tavanını yırtarak çıkmaya çalışırken üzerlerinde bulunan yüksek gerilim hattında çarpılmaktan son anda kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle yurdundan ayrılan Suriyeli aile, Avrupa’ya gitmek üzere yük trenine bindi. Ancak yurt dışı yerine İstanbul’a giden trene Edirne’den binen aile, yanlışlıkla Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesine geldi. Suriye uyruklu Harun Hasan (37), eşi Nazlı Murat (34), çocukları Dolvan Hasan (8) ve Ruhef Hasan (5), yük trenindeki bir vagondan gizlice çıkmak isterken Çerkezköy Gar Şefliği görevlilerince fark edildi.

Suriyeli göçmenler, vagonun üstünde bulunan yüksek gerilim hattına çarpmaktan son anda kurtularak ölümden döndü. Kargo vagonundan gelen sesleri fark eden görevliler, mühürlü olan vagonun kapısını açarak Suriyeli mülteci aileyi dışarı çıkardı. Görevliler, "Eğer fark etmemiş olsaydık vagon üzerine çıktıklarında yüksek gerilim hattı nedeniyle hepsi ölürdü" dedi.

Görevliler Suriyeli mültecileri vagondan çıkarır çıkarmaz durumu Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne iletti. Polis, Çerkezköy Gar Şefliği’nde Suriyeli aile için gerekli tutanakları tuttuktan sonra aileyi İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

KAPUKULE’DEN ÖZEL ŞİRKETE AİT KARGO VAGONUNA BİNDİRİLMİŞLER

TCDD Çerkezköy Gar Şefliği görevlileri tarafından fark edilerek yakalanan Suriyeli mültecilerin aile reisi Harun Hasan, Edirne Kapukule’de kendisinin de Suriyeli olduğunu söyleyen Abdullah isimli insan taciri tarafından "Dört saat sonra Bulgaristan’da olacaksınız. Oradan da istediğiniz ülkeye rahatça gidersiniz" diyerek yük treninin vagonuna bindirildiklerini ve bunun karşılığında kendisine 2 bin Euro para verdiklerini söyledi. Suriyeli aile Suriye’deki iç savaştan kaçtıklarını ve Suriye’den uzak bir ülkede kendilerine yeni bir hayat kurmak istediklerini dile getirdi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • kul 8 yıl önce Şikayet Et
    deniz yolunda baktılarki boğulma çok oluyor şimdilerde tren yolu revaşta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"