Bir köy sandığa gitmeme kararı aldı!

Kastamonu'da köylüler, 50 yıldır yapılmasını bekledikleri asma köprü yapılmadığı takdirde seçimlerde sandığa gitmeme kararı aldı.

Bir köy sandığa gitmeme kararı aldı!
Bir köy sandığa gitmeme kararı aldı!
GİRİŞ 10.05.2015 12:18 GÜNCELLEME 10.05.2015 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kastamonu'nun Tosya ilçesine bağlı Yukarı Kayı köyünde köylüler, asma köprülerinin yapılmasını istedi. 09 Ekim 2013 tarihinde asma köprüleri yapılmadığı için çayın karşısına yüzerek geçerek tepki gösteren köylüler, bu sefer 7 Haziran Genel Seçimlerine kadar asma köprülerinde herhangi bir çalışmanın yapılmaması durumunda oy kullanmak için sandığa gitmeme kararı aldı.

Tüm ihtiyaçlarını giderdikleri asma köprünün işlevini kaybetmesi üzerine yeni köprü isteyen köylüler, bu sefer de Tosya Kaymakamlığının tehlike arz etmesi nedeniyle köprüden yaya geçidini yasakladı. Tosya Kaymakamlığı, köprünün giriş ve çıkışlarına kum dökerek, köylülerin yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta bulunan diğer köprüyü kullanmalarını istedi. Yasağa rağmen köprüden yaya geçidini sağlayan köyüler, her gün ölümle burun buruna geldiklerini belirterek, köprüyü kullanmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.

"50 YILDIR KÖPRÜMÜZ YAPILACAK"

Köprülerinin 50 yıldır sürekli yapılacağının söylendiğini belirten Köy Sakini Hasan Teke (66), "50 yıldır bu köprümüz sürekli yapılacak. Ama hala yapılmadı. Demek ki devletimizin, bu köprüyü yapmaya gücü yetmiyor. Devletimiz, buraya gelip bu köprünün birçok kez ölçüsünü ve etüdünü yaptı. Ama hala bir sonuç alamadık. Devletimizden tek ricamız bize, bir geçit sağlamasıdır. Oy zamanı geliyorlar, bu köprü yapılacak diyorlar, seçim bittikten sonra da bir daha da unutup gidiyorlar" dedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 4
  • İYi GÜZEL DE 8 yıl önce Şikayet Et
    orası kastamonu. eğer doğu olsaydı şimdi oraya hızlı tren bile yapılırdı.siz devletine bağlı insanlarsınız size hizmet edilmezse de olur
    Cevapla
  • cevat 8 yıl önce Şikayet Et
    bu zaman kadar oyunuzu kime verdiniz onu da soyleseydiniz bari..Devletimiz demesini biliyorsunuz da Oyunuz ak partiyemiydi onuda soyleyin eger oylseyse ve yapmamislarsa o zaman hesap sorun.. yoook hepiniz chp ye oyveriyorsaniz o zaman yapilmamis olmasi cok normal..
    Cevapla
  • başbuğ erdoğan 8 yıl önce Şikayet Et
    siz oyunuzu kullanın, söz, o koprüyü yapacağız.
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen söz verecek konumda biri misin? Eğer öyle olsaydı laf yerine zaten yapmış olurdun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Demirkubbe'den eksiği yok diyerek açıkladı: işte Türkiye'nin Gökkubbesi!
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!