Bir yumurta tesisinde daha kuş gribi şoku!

Balıkesir’in Bandırma İlçesi’nde karantinaya alınan bölgenin yakınındaki yumurta üretimi yapılan kümeste de kuş gribi görüldü.

Bir yumurta tesisinde daha kuş gribi şoku!
Bir yumurta tesisinde daha kuş gribi şoku!
GİRİŞ 10.05.2015 14:40 GÜNCELLEME 10.05.2015 14:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bandırma'ya 12 kilometre uzaklıktaki Çinge Mahallesi'ndeki 3 kümeste görülen kuş gribi üzerine itlaf çalışmalarının ardından karantina devam ediyor. Jandarma, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kuş gribi vakasının görüldüğü 3 kilometrelik alana hayvan giriş- çıkışına izin vermiyor. 

Önlemler devam ederken, karantiya bölgesine 2 kilometre uzaklıktaki özel bir şirkete ait yumurta üretimi yapılan kümeste de kuş gribine rastlanması üzerine Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerce itlaf çalışmalarına başlandı. Ekipler tarafından itlaf edilen tavuklar çuvallara doldurularak traktörlerle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Fen İşleri Daire Başkanlığına ait kepçelerle açılan kuyulara gömülüyor. 

ZABITA 24 SAAT NÖBET TUTUYOR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğüne ait ekipler ise kuş gribi vakasının tespit edildiği tesislere girişi ve çıkışlar konusunda 24 saat nöbet tutuyor. Tesislere kamuya ait araçlar dışında araç alınmıyor. Tesislere giriş ve çıkış yapan araçlar ise ekipler tarafından dezenfekte ediliyor. 

Bandırma İlçe Kaymakamı Ali Mantı, kuş gribinin tespit edildiği özel sektöre ait yumurta üretim tesislerinde itlaf çalışmalarının Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından yapıldığını söyledi. Mantı, kuş gribi itlaf ve dezenfekte çalışmalarına Balıkesir’in 20 ilçesinde görev yapan gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğüne bağlı ekiplerin katıldığını açıkladı.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    birden bire bu nerden çıktı -bu işin altında israil ve uşağı parelelciler var görürsünüz kuduz gibi her yerden saldırıyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi