Sürpriz iddia: Kırkpınar şehitlikti!

Edirne'de Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı alanda şehitlerin gömülü olduğu iddia edildi. Edirne Belediye Başkanı iddiaya karşı çıktı.

Sürpriz iddia: Kırkpınar şehitlikti!
Sürpriz iddia: Kırkpınar şehitlikti!
GİRİŞ 11.05.2015 12:19 GÜNCELLEME 11.05.2015 12:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarihçi İbrahim Halil Kutluay, Edirne'deki tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin yapıldığı alanın şehitlik olduğunu söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın "Orada gömülü bir alan yok, bir şehitlik söz konusu değil" savunmasının gerçekle bağdaşmadığını belirten Kutluay, “Buyurun bir kazı yapalım ve gerçekler ortaya çıksın” dedi. 

Güreşlerin başka bir yerde yapılması gerektiğini vurgulayan Kutluay, Edirneli Araştırmacı-Yazar Cengiz Bulut'un "Binlerce şehidimizin toplu mezarlarının üzerinde eğlenceler düzenlemeyin, piknik yapmayın, davul zurna çalıp oynamayın, fuhuş yapmayın, saray kalıntılarının dibine gömülmüş, bir mezar taşımızın bile olmadığı kabirlerimizin üzerine tuvaletinizi yapmayın" şeklindeki eleştirilerini hatırlattı. 

TARLA GÖZÜKÜYOR 

Edirne'de resmi olarak 200 binden fazla şehidin gömülü olduğunu ifade eden Tarihçi Kutluay, şühedanın gömülü olduğu şehitliklerin çoğunun Tapu ve Kadastro'da tarla olarak gözüktüğünü, mülkiyetinin ise belediye adına olduğunu söyledi.

Edirne Belediyesi'nin Edirne Asker Hastanesi Şehitliği konusundaki çalışmalarını hatırlatan Kutluay, "Sayın Recep Gürkan'ı Sarayiçi mevkiinde yatan şehitlerin ruhunu bu azaptan kurtarmak için de göreve çağırıyoruz" şeklinde konuştu. 

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 1
  • abdurrahman Serdar . 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyet Halk Partisi döneminde nice şehitlikler, mezarlıklar mezbelelik, meyhane, çayhane..... haline getirilmiştir.AZ DA OLSA CANLI ŞAHİTLER ARAMIZDA YAŞAMAKTADIR..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı