Diş ağrısı için gitti, hayatı karardı!

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 1 yıl önce diş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede böbreklerinin iflas ettiğini öğrendi.

Diş ağrısı için gitti, hayatı karardı!
Diş ağrısı için gitti, hayatı karardı!
GİRİŞ 11.05.2015 12:57 GÜNCELLEME 11.05.2015 12:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ceylanpınar’da 1 yıl önce diş rahatsızlığından dolayı gittiği hastanede, iki böbreğinin de iflas ettiğini öğrenen Ferhat Kılıç (19), neye uğradığını şaşırdı. Saraççeşme Mahallesi’nde yaşayan 8 çocuklu Kılıç ailesinin çocuklarından Ferhat, diş ağrısı şikayetiyle gittiği Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde tansiyonun düşmesi nedeniyle tedavi altına alındı. Ferhat Kılıç, buradaki tedavisinin ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Fakültede yapılan tedavi sonrası, Ferhat’a 2 böbreğinin de iflas ettiği söylendi. Ferhat Kılıç, Diyarbakır ve Gaziantep’te tıp fakültelerinde tedavi gördüğünü, fakat tek çarenin böbrek nakli olduğunu söyledi. Çaresiz aile şimdi yardımseverlerden ve devlet yetkililerinden gelecek müjdeli bir haber bekliyor.

"FERHAT’LAR ÖLMESİN"

Ferhat’ın tek yaşama şansının böbrek nakli olduğunu dile getiren baba Mehmet Kılıç, “Eğer durumu ağırlaşırsa Ferhat’ı kurtaramayabiliriz. Yani kötüye gitmeden nakil olması gerekiyor. Çocuğuma bu fırsatın verilmesini istiyorum. Yoksa Ferhat’ı gözlerimizin önünde kaybedeceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • selma 8 yıl önce Şikayet Et
    Ata bey ne kadar rahat konuşuyorsun babası böbreğini vermek istemezmi bakalımda böbrek uyuyormu allah acil şifalar versin
    Cevapla
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    En sağlıklısı canlı vericiden nakil olması. Canlı verici varsa devlet her türlü kolaylığı sağlıyor. Sosyal güvencenize bakılmaksızın istediğiniz her hastanede tek kuruş ödemeden ameliyat yapılıyor. Ferhatın babası yardımseverlerden ve devletten yardım isteyeceğine kendisi de dahil aileden bir canlı verici ayarlayıp organ nakli ameliyatı yapan bir hastaneye (devlet, özel farketmez) başvurmak olmalı.
    Cevapla
  • ATA 8 yıl önce Şikayet Et
    babası böbreğini versin!
    Cevapla
  • selma 8 yıl önce Şikayet Et
    ata bey ne kadarda kolay konuşuyorsun babası bilmiyormu böbreğini vermeyi bakalımda dokuları uyuyormu allah o babaya yardım etsin hastayada acil şifalar versin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü