Usülsüz dinleme soruşturmasında flaş gelişme

TİB ve TÜBİTAK Soruşturması tamamlandı. 28 kişi hakkında iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede Başbakan ve bakanlar mağdur.

Usülsüz dinleme soruşturmasında flaş gelişme
Usülsüz dinleme soruşturmasında flaş gelişme
GİRİŞ 11.05.2015 19:47 GÜNCELLEME 11.05.2015 21:22
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, devlet büyüklerinin kriptolu ve normal telefonlarının usulsüz dinlendiği iddialarına ilişkin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) görevlisi 28 kişi hakkında hazırladığı iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki kaydın "birden fazla farklı kayıttan yararlanılarak oluşturulmuş bir montaj olduğu" bildirildi.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamede, şüphelilerden Hasan Palaz, Gökhan Vıcıl, İmren Ergüler, Özgür Ören, Orhan Üçtepe ve Ayhan Yeni'nin TÜBİTAK BİLGEM'de görev yaptıkları ve MİLCEP K2 model kriptolu cep telefonlarının tüm yazılım ve donanım tasarımını gerçekleştirdikleri belirtildi.

Bu özellikteki cep telefonlarının teknik olarak dinlenebilmesi için IMEI numaralarının bilinmesi gerektiği aktarılan iddianamede, ilgili kurumun 161 telefonunun, devletin üst düzey görevlileri ile devletin güvenliğinden sorumlu Genelkurmay Başkanlığı, MİT Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğüne, özel ve gizli konuşmaların yapılabilmesi için tahsis edildiği kaydedildi.

Şüphelilerden Palaz'ın TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı olduğu, Vıcıl'ın proje yönetimi, donanım tasarımı, U-BOT ilk yüklenici kodları ile gömülü linux çekirdek kodlarının geliştirilmesi ve iletişim sistemi entegrasyonundan sorumlu bulunduğu bildirilen iddianamede, Ergüler'in telefon uygulama katmanı geliştirilmesinden, Ören'in NATO SCOP kripto protokolünün gerçekleştirilmesinden, Üçtepe'nin telefon uygulamalarının geliştirilmesi ve sertifikalarının yüklenmesinden, Yeni'nin ise Uygulama Geliştirme Laboratuvarının ağ ve sisteminden sorumlu olduğu anlatıldı.

TÜBİTAK'ta görevli şüphelilerin, MİLCEP K2 model kriptolu cep telefonlarını kullanıma hazır hale getirdikten sonra, hukuka aykırı dinlemeleri sağlamak amacıyla IMEI numaralarını ve şifreleme anahtarlarını TİB Başkanlığında görev yapan diğer örgüt yöneticilerine ve üyelerine verdikleri ifade edilen iddianamede, MİLCEP K2 model kriptolu cep telefonlarının Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, bakanlar, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Başbakanlık Müsteşarı, MİT Müsteşarı, Başbakan Danışmanları, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı gibi üst düzey siyasetçiler, yüksek yargı mensupları ile devletin güvenliğinden sorumlu üst düzey bürokratlarına 25 Aralık 2012 itibarıyla teslim edildiği ve bunların 26 Haziran 2014'e kadar kullanıldığı belirtildi.

FETHULLAHÇI TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASI

TİB Başkanlığında görev yapan eski TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen ile İlhan Elieyioğlu ve diğer şüphelilerin, TÜBİTAK BİLGEM'de görev yapan şüphelilerden temin ettikleri IMEI numaralarını ve şifreleme anahtarlarını kullanarak, devlete ait kriptolu telefonlarla yapılan iletişimleri, mahkeme kararı olmaksızın hukuka aykırı şekilde dinlemeye başladıkları bildirilen iddianamede, "şüphelilerin, bu şekilde elde ettikleri ses dosyalarını, kurum dışına çıkartarak, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması arşivine aktardıkları" kaydedildi.

Ayrıca TİB'deki verileri silen şüphelilerin, üst düzey siyasetçi ve bürokratların iletişimlerini dinleyerek, devletin güvenliği, iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin ettikleri aktarılan iddianamede, üst düzey siyasetçi ve bürokratların haberleşmelerinin gizliliğinin organize şekilde ihlal edildiği, ayrıca ses kayıtlarının Fetullahçı Terör Örgünün amaç ve çıkarları doğrultusunda kullanılıp, montajlandığı ve örgütün kontrolünde bulunan medya organlarında yayınladıkları ifade edildi.

İddianamede şüphelilerin, cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya ve görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ettiklerinin belirlendiğine yer verildi.

ERDOĞAN VE AİLESİNE AİT KONUŞMA HAVUZU

İddianamede, TİB bilgisayar sistemlerinde mahkeme kararı olmadan hukuk birimlerinin onaylanması ve KUBİK sistemine kayıt işlemleri yapılmadan hukuka aykırı şekilde iletişimin dinlenmesinin ve HİTAP sistemine aynı zamanda sunucuda tanımlanan TİP kullanıcıları ya da ADMİN yetkilisi kullanıcılarca manuel olarak, işletmeci sistemlerine tanımlama yapılmasının mümkün olduğu aktarıldı.

LIMS'e erişebilen kullanıcılar tarafından da sistem üzerinde hedef tanımlama, sorgulama, silme işlemleri yapılabileceği sistemde, HİTAP isimli sunucuya LIMS isimli sunuculara erişebilen yetkili kişilerin hukuki süreci atlayarak, direkt dinleme yaptırma yeteneğine teknik olarak sahip olduklarının belirlendiği kaydedilen iddianamede, şu bilgilere yer verildi:

ERDOĞAN 16 KEZ DİNLENMİŞ

"161 adet MİLCEP K2 model kriptolu cep telefonundan 76 adedinin IMEI numarasının 304 kez işlem gördüğü tespit edilmiştir. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan kriptolu telefonların 16 kez, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kullanılan kriptolu telefonların 14 kez, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından kullanılan kriptolu telefonların 6 kez, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından kullanılan kriptolu telefonların 10 kez, diğer kullanıcıların da en az 4-5 kez ayrı ayrı dinlendikleri tespit edilmiştir.

ERDOĞAN VE BİLAL ERDOĞAN'IN SES KAYDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2014/32569 sayılı soruşturma dosyasında bulunan CD içerisindeki 'Recep Tayyip Erdoğan-Bilal Erdoğan gizli ses kaydı.mp4' isimli video görüntüsünün 11 dakika 26 saniyelik kayıt içerdiği, kayıt içerisinde farklı kaynaklardan elde edilerek birleştirilmiş 5 değişik kısmın bulunduğu, kaydın içinde gözlemlenen çok sayıda 'çıkıntı'dan, bu kaydın birden fazla farklı kayıttan yararlanılarak, oluşturulmuş bir montaj olduğunu ortaya çıkardığı, montajda dikkat çeken bir hususun da konuşma bütünlüğünü sağlamak için sadece tüm kelimelerden oluşan bir montajdan farklı olarak kelimelerin dahi parça hecelerden oluşturularak, yeni kelimeler türetilmek suretiyle ortaya çıkarıldığı, ayrıca bu kadar profesyonel bir çalışmanın Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine ait geniş bir konuşma havuzu (gerek telefon dinlemelerinden elde edilmiş gerekse ortam dinlemeleri ile elde edilmiş bulgulardan faydalanılmak suretiyle) kullanılarak oluşturulabileceği uzman bilirkişi raporuyla tespit edilmiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Cenk CengizHan 8 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Palaz, orada iyice plazlanmış... Utanmadan sıkılmadan şakirtciklerini doldurmuş her yere... Yazıklar olsun. Ama bunlar zaten başka müslümanları insan olarak görmezler. Yarım adamdırlar onlar, yani biz...
    Cevapla
  • zeki 8 yıl önce Şikayet Et
    şu paraleller hala konuşuyor. bugün üstünde saltanat sürdüğünüz paralel medya ve paralel şirketlerden meydana gelen holding hangi kaynakla kuruldu. orada tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı yok mu. bütün bunlar ortada somut gerçekken yaptıklarınız yanınıza kar mı kalacağını düşünüyorsunuz. sizin yatacak yeriniz yok. hiç olmazsa gözünüzü açın da gerçekleri görüp tövbe edip hakka hakikate dönün. kıbleniz pensilvanya olmasın. yoksa başınız ne burada ne de öbür tarafta dertten kurtulmaz. ama yine de paşa gönlünüz bilir. isterseniz kafanızı kuma gömmeye devam edin. ecel gelince ister istemez gözünüz açılıp gerçekle yüzleşeceksiniz. o zaman son pişmanlık fayda etmeyecek.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkişi raporu ha! Ya bırakın insanları kandırmayı!!!
    Cevapla
  • El İnsaf! 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizin davanız ne İslam ne de Millet davası. Cemaati din haline getirmişsiniz ve adeta Cemaate tapıyorsunuz. Kuran'da "gözleri var görmez, kulakları var duymaz" hitabına mazhar olduğunuzun ne zaman farkına varacaksınız. Bu cemaat yapısı emperyalizmin son bin yıldır bu Millete attığı en büyük kazıklardan biridir.
    Cevapla
  • Şifre 8 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılan bunlar teknolojik açıktan ve denetimsizlikten faydalanarak eni konu hazırlık yapmışlar bi nevi hackerlik yaparak telefon kulllanıcılarına tuzak kurmuşlar
    Cevapla
  • yalanci 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve gorme ozurlusunuz. Devran degisince ne diyeceksiniz bilmem ama kafanizi yastiga koydugunuzda hala bunlara inaniyorsaniz yazik........
    Cevapla
  • PAŞAM , :) 8 yıl önce Şikayet Et
    senin dönecek dediğin devran , bundan önceki idi ; bundan önce çokmu memnundun.neyin vardı devlet olarak ... milletine sevinmeyenin devletine hürmeti ne ola
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...