Genelkurmay’dan tatbikat açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, icra edilecek tatbikatları açıkladı.

Genelkurmay’dan tatbikat açıklaması
Genelkurmay’dan tatbikat açıklaması
GİRİŞ 12.05.2015 00:32 GÜNCELLEME 12.05.2015 00:32

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanan duyurulara göre; Koramiral Veysel Köse’nin sevk ve idaresinde gerçekleştirilecek Denizkurdu-2015 Tatbikatı’nın amacı, gerçek hedeflere fiili güdümlü mermi ve top atışları icra ederek birlik ve gemilerin harekata hazırlık seviyelerinin geliştirilmesi ve harp kifayetlerinin en yüksek düzeye ulaştırılması, asimetrik tehditler kapsamında birliklerin denizden, karadan ve havadan gelecek tehditlere karşı ünsiyetlerinin geliştirilmesi, personelin görev hakimiyetinin artırılması ve denizlerde sancak varlık gösterilmesi olacak.

Tatbikata toplam 93 gemi, dört deniz karakol uçağı, 16 deniz helikopteri; sekiz SAT timi ve dört SAS timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan toplam 25 görev uçuşu deniz hava gayreti, iki Sorti Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçağı ile bir hedef çekme uçağı; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan bir arama kurtarma Gemisi, dört Sahil Güvenlik helikopteri, bir Sahil Güvenlik Deniz Karakol Uçağı ile 20 bot katılacak.
Tatbikat 14 Mayıs 2015 günü birlik ve gemilerin Gölcük, Erdek, Foça ve Aksaz’dan hareketleri ile başlayacak; deniz harekat görevlerine yönelik eğitimler icra edilecek.

Eğitimler sonrasında, birlik ve gemiler 18-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında İzmir, Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Marmaris liman ziyaretleri gerçekleştirecek. Liman ziyareti süresince gemiler halkın ziyaretine açık olacak.
Liman ziyaretlerini müteakip 20 Mayıs 2015 tarihinden itibaren, “Çok Tehditli Ortamda Harekat” eğitimi ile “Seçkin Gözlemci Günü” faaliyetleri icra edilecek. 23 Mayıs 2015 günü icra edilecek “Seçkin Gözlemci Günü”nde münfesih suüstü gemilerine karşı gerçek mermilerle güdümlü mermi ve top atışları gerçekleştirilecek. Tatbikatın son safhasında insansız hava hedeflerine G/M ve top atışları, fiili silah atışları, çok tehditli ortamda harekat eğitimi ve idame eğitimleri icra edilecek.

ÇANAKKALE-2015 TATBİKATI

Denizkurdu-2015 Tatbikatı ile irtibatlı olarak gerçekleştirilecek Çanakkale-2015 Tabikatı’nın amacı, katılan Birlik / Komutanlıkların görev ve fonksiyonlarına yönelik harekat imkan ve kabiliyetlerini pekiştirmek, birliklerin eğitim seviyesini geliştirmek, bölgesel savunma ve lojistik destek planlarını denemek olacak.

Çanakkale-2015 Tatbikatı'na; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan beş Mayın Gemisi, bir Lojistik Destek Gemisi, iki Karakol Gemisi, bir TB-20 Uçağı, iki SAS Görev Timi, bir SAT Görev Timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan üç görev uçuşu Av/Bombardıman/Keşif Uçağı, bir C-130 Uçağı, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan iki Sahil Güvenlik Botu ile muhtelif komutanlıklar bağlısı muharip ve destek unsurları katılacak. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!