Firar olayında gözaltına alınanlar serbest!

Anıl Ergin'in, sağlık raporu için götürüldüğü hastaneden kaçmasına yardım ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 4 şüpheli serbest bırakıldı.

Firar olayında gözaltına alınanlar serbest!
Firar olayında gözaltına alınanlar serbest!
GİRİŞ 12.05.2015 15:54 GÜNCELLEME 12.05.2015 15:54

Edirne'de, çeşitli suçlardan yakalanan Anıl Ergin'in, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastaneden firar etmesine yardımcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlı serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in gözaltına alınan oğlu Anıl Ergin'in hastaneden firar etmesine yardım ettiği gerekçesiyle Kırklareli'nde gözaltına alınarak Edirne'ye götürülen 4 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Zanlılardan 1'i ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı, 3'ü adliyeye sevk edildi.

Üç şüpheliden 2'si tutuksuz yargılanmak üzere, 1'i de adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Bu arada, Ergin'in kaçarken kullandığı ve Kırklareli Karahıdır Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin otoparkında boş halde bulunan otomobilde arama yapıldı.

Plakasında "A.D ile Ergin" yazısının bulunduğu otomobilde, Anıl Ergin'e ait olduğu öne sürülen battaniye, giysi, kozmetik ürünleri, cep telefonu, bir miktar para ve Ergin'e ait düğün fotoğrafları bulundu. 

Polis, otomobilin aranması sırasında çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Araca, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca el konuldu.

Olay

Edirne'de önceki gün çeşitli suçlardan gözaltına alınan Anıl Ergin, sağlık raporu için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülmüş ve hastaneden kaçmış, Ergin'in içinde bulunduğu 34 AK 1675 plakalı otomobil, Kırklareli Karahıdır Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezinin otoparkında boş halde bulunmuştu.

Daha sonra kentte başlatılan operasyonda, içinde Ergin'in olduğu öne sürülen 22 DC 979 plakalı otomobil takibe alınmış ve araç kovalamaca sırasında Asilbeyli köyü yakınlarında şarampole devrilmişti.

Anıl Ergin, kaza yapan otomobilden inerek kaçmış, Ergin'e yardım ettiği iddia edilen 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı