"Cumartesi Anneleri"nden Evren için protesto

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için devlet töreni düzenlenmesi protesto edildi.

"Cumartesi Anneleri"nden Evren için protesto
"Cumartesi Anneleri"nden Evren için protesto
GİRİŞ 12.05.2015 15:56 GÜNCELLEME 12.05.2015 15:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kayıp yakınlarının oluşturduğu "Cumartesi Anneleri" ile İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, İstiklal Caddesi'nde Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Gruba, HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da destek verdi.

"Kenan Evren öldü, 12 Eylül yaşıyor" yazılı pankart açan katılımcılar, ellerinde 12 Eylül darbesinin mağdurlarının fotoğraflarını taşıdı. 

Grup adına konuşan 12 Eylül döneminde gözaltında kaybolan Hayrettin Eren'in kız kardeşi İkbal Eren Yarıcı, Türkiye'nin en kanlı dönemlerinden 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren'in, işlediği insanlık suçlarının hesabını veremeden öldüğünü savundu.

Yarıcı, 12 Eylül Girişim Grubu'nun, Devlet Cenaze Töreni Yönetmeliği ile Askeri Merasim ve Protokol Talimatnamesi'nin değiştirilmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddedildiğini ifade ederek, Evren için devlet töreni yapılmasını eleştirdi.

Cenaze töreninde "Merhumu nasıl bilirdiniz " diye sorulduğunu hatırlatan Yarıcı, "Biz de cevabımızı Galatasaray'dan veriyoruz. Onu halka karşı suç işlemiş, işkencelerde ve idam sehpalarında insanların ölmesine neden olmuş bir insanlık suçlusu olarak bilirdik" dedi. 

İkbal Eren Yarıcı, 12 Eylül'le hesaplaşmanın, sorumluları yargı önüne çıkarmakla sınırlanamayacağını kaydetti. 

Bu arada, Devrimci 78'liler Federasyonu da Galatasaray Lisesi önünde konuya ilişkin açıklama yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mmm 8 yıl önce Şikayet Et
    dönemin deniz kuvvetler komutanı güven erkaya öldüğünde gazetenin biri hakkımızı helal etmiyoruz deyince o gazete linç edilmişti şimdi vatandaşlar cenazelerde açıkça dile getiriyor demokratik hakkını nereden nereye biraz aklınızı kullanın
    Cevapla
  • yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    cumartesi ,pazar anneleri ölmüş adamı protoste ediceğine gitsin yaşayan çocuklarını dağ kaçıran apo ile selahattin demirtaşı protoste etsinler.o ölen şahıs demirtaşın aponunun yanında mis ak pak masum kalır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı