Muğla Üniversitesi'nde tehlikeli gerginlik

Muğla'da 21 yaşındaki Şerzan Kurt'un 5. ölüm yıldönümünde, olaylar çıktı.

Muğla Üniversitesi'nde tehlikeli gerginlik
Muğla Üniversitesi'nde tehlikeli gerginlik
GİRİŞ 13.05.2015 13:04 GÜNCELLEME 13.05.2015 13:04

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 10 üniversite öğrencisi yaralandı. Olaylara müdahale eden polis ekiplerinin attığı ileri sürülen gaz fişeğinin isabet ettiği bir öğrenci de başından yaralandı.

Muğla'da, 12 Mayıs 2010 gecesi Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Şerzan Kurt polis kurşunuyla başından vurularak hayatını kaybetmişti. Şerzan Kurt'un ölümüne neden olan olayların 5. yıldönümü nedeniyle 200 kişi Pazartesi günü Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasında, Kurt'un öldürülmesine tepki gösterildi. Açıklamaya, Şerzan Kurt Özgür Gençlik Derneği, HDP milletvekili adayları, HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı.
Gruptakiler daha sonra ellerinde Şerzan Kurt posteriyle, 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Katiler halka hesap verecek' sloganları atarak Şerzan Kurt'un vurulduğu Recai Güreli Caddesi'nde kadar yürüyüp, karanfil bıraktı. Karanfiller bırakıldıktan sonra tekrar Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya gelindi. Öğrencilerin oluşturduğu müzik korosu, Şerzan'ın anısına müzikler seslendirdi. Korunun ardından Kurt'un öldürülmesini konu alan tiyatro gösterimi yapıldı.

Gün boyu süren anma etkinliklerin ardından Sınırlık Meydanı'ndan ayrılmayan grup, daha sonra kalabalık polis ekipleri eşliğinde salı günü sabaha karşı saat 03.00 sıralarında sessiz bir yürüyüş gerçekleştirerek, Şerzan Kurt'un vurulduğu yere bir kez daha karanfil bıraktı. Yaklaşık 500 kişi, karanfil bıraktıktan sonra bu defa da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin bulunduğu 6 kilometre mesafedeki Kötekli Mahallesi'ne yürüyüşe geçti. Gruptakiler Kötekli'ye vardığı sırada karşıt görüşlü öğrencilerle karşı karşıya geldi. İki grup arasında başlayan sözle kavgada biranda taşlar havada uçuştu. Bu arada polise de taş atıldı. Polis gruba biber gazı ve TOMA'yla müdahale etti. Parke taşlarını sökerek birbirlerine atan öğrencilerden 9'u yaralandı. Çıkan olaylarda 1 öğrenci de polisin attığı ileri sürülen gaz fişeği kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralandı. Ambulanslarla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ayakta tedavileri yapılan 10 öğrencinin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Daha sonra dağılan gruptakilerden gözaltına alınan ise olmadı
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi