Kenan Evren'in kızına sert cevap!

12 Eylül döneminde hapis yatıp işkence gören Yılma Durak, eşi ve kızının tepkisini ‘şov’ olarak nitelendiren Evren’in kızına cevap verdi.

Kenan Evren'in kızına sert cevap!
Kenan Evren'in kızına sert cevap!
GİRİŞ 13.05.2015 19:07 GÜNCELLEME 13.05.2015 19:13
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

12 Eylül döneminde 6 yıl hapis yatıp işkence gören Yılma Durak, eşi ve kızının tepkisini ‘şov’ olarak nitelendiren Evren’in kızı Şenay Evren Gürvit’e “İnsaf vemerhamet etsinler. Tabii ki doğaldır babasını koruyacak ama sessiz kalması lazım. Babasının yaptıklarını sorgulaması lazım. Bizim şova ihtiyacımız mı var?” diye seslendi.  

12 Eylül darbesinin mağdurlarından “Doğu’nun Başbuğu” olarak nitelendirilen Yılma Durak ve eşi Lamia Durak, Kenan Evren’in ölümü sonrası İHA muhabirinin sorularını cevapladı.
 
“KENAN EVREN’İN CENAZESİNDE BİZE TEPKİ GÖSTERMEYİ NASİP ETTİ DİYE ALLAH’A ŞÜKREDİYORUZ”
 
Kenan Evren’in cenazesinde eşi Lamia Durak’ın gösterdiği tepkiyi ve kendisinin Evren’in cenazesine katılmaması hakkında Yılma Durak, “Katılmayı tabii düşündüm. Ama başka bir program olduğu için ben o programa katıldım. Eşim ve kızım da cenaze törenine gittiler. Biz Kenan Evren’in cenazesinde bize tepki göstermeyi nasip etti diye Allah’a şükrediyoruz. Cenazede eşim 'hakkımızı helal etmiyoruz' dedi. Bu yetmez. Biz olsaydık orada daha büyük kargaşa olurdu” dedi.
 
 “BİZİM ŞOVA İHTİYACIMIZ MI VAR?”
 
Durak, eşi ve kızının Evren’in cenaze törenindeki tepkisini “şov” olarak nitelendiren Evren’in kızı Şenay Evren Gürvit için “Evren’in kızı buna şov diyorsa şunu sormak lazım; bize yapılanların yüzde 1’i size yapılsaydı tepkiniz ne olurdu? İnsaf ve merhamet etsinler. Tabii ki doğaldır babasını koruyacak. Ama sessiz kalması lazım. Babasının yaptıklarını sorgulaması lazım. Bizim şova ihtiyacımız mı var? Biz tabii tepkimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

“24 SAAT ARALIKSIZ, YÜKSEK SESLE ARABESK MÜZİK ÇALDILAR”

80 ihtilali Türkiye’de herkesi mağdur ettiğine dikkat çeken Durak, “Akıl almaz işkenceler yaptılar. Askeri karargahta casusların sorgulandığı hücrelerde 38 gün aralıksız işkence gördüm. Beni hastaneye sevk etmek zorunda kaldılar. Uzun seneler askeri hastanede tedavi gördüm. Türkiye’yi yabancı güçler istila etselerdi, bunun yüzde 1’ini yapmazlardı. Böyle bir düşmanlığa muhatap olduk. İnsanın insana yapamayacağı şeyler yaptılar. 12 Eylül bir travmadır. Harbiye’de 24 saat aralıksız, yüksek sesle arabesk müzik çaldılar. Benden istedikleri bir şey vardı; Alparslan Türkeş’i mahkum edecek bir ifade. Bunu beceremediler. Benim ifademden dolayı tek bir genç arkadaş zarar görmedi” dedi.,

“BU BİR ZULÜM HAREKETİDİR, YAPANLAR DA ZALİMDİR”

 12 Eylül dönemini insan hakları çerçevesinde de değerlendiren Durak, şunları söyledi:
12 Eylül’ü yapanların ve 12 Eylül’ün ne demokrasiye, ne insan haklarına, ne İslami anlayışa ne Türklük duygusuna uygun olmadığı kanaatindeyim. Bu bir zulüm hareketidir, yapanlar da zalimdir.”

“O GENÇLİĞİN KANINA EKMEK DOĞRAMIŞ ZALİMİN TEKİYDİ”

Yılma Durak’ın eşi Lamia Durak ise, Kenan Evren’in cenazesinde gösterdiği tepkiyi ve neden orada olduğunu anlattı. Durak, o gün orada olmasının 35 yıllık bir mazisinin olduğunu belirterek, “O gençliğin kanına ekmek doğramış zalimin tekiydi. Ben de Allah’a dua ettim; Rabbim bana Kenan Evren’den önce ölmeyi nasip etme. Hoca, musalla taşındayken ‘Hakkınızı helal ediyor musunuz?’ diye sorduğu zaman ben oradan bağırayım ‘Haram ediyorum’ diye. Ben bunu 35 sene şuramda taşıdım” dedi.

"ANNESİNE RAHMET OKUYORUM, BABASINA HARAM OLSUN DİYORUM”

Kenan Evren’in kızını muhatap almadığını söyleyen Durak, “Ben babasıyla muhataptım. Ona hakkımı helal etmedim. O hanımefendi bilsin ki Kenan Evren sadist, cani bir babaysa, annesi de düzgün bir kadınmış öğrendik. Ben ona o kadından dolayı saygı duyuyorum, babadan dolayı değil. Annesine rahmet okuyorum, babasına haram olsun diyorum. Babasının üzerinden Allah’ın rahmeti eksik olsun, toprağı bol olsun” diye konuştu. 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 38
  • pirana61 8 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Yakub 8 yıl önce Şikayet Et
    Kurtulundu !!!
    Cevapla
  • latif 8 yıl önce Şikayet Et
    yılma abi, dadaşsın dadaş.
    Cevapla
  • CİHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    General bozuntusu, darbeci, Amerikan uşağı cunta liderine ben de hakkımı haram ediyorum. İşkenceci zalimler için yaşasın Cehennem.
    Cevapla
  • mete 8 yıl önce Şikayet Et
    Evren paşa o yıllarda ülkenin içinde bulunduğu koşullar çerçevesinde en doğrusunu yapmıştır. . Dönemin siyasilerinin hiçmi suçu yoktu, memleket iç savaşa doğru gidiyordu kimse kusura bakmasın günümüz şartlarında 80 ihtilalini bize yanlış anlatıyorlar. Mekanın cennet olsun paşam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"