TC Kimlik no ile SSK SGK Prim Borç sorgulama

T.C kimlik numaranız ile SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

TC Kimlik no ile SSK SGK Prim Borç sorgulama
TC Kimlik no ile SSK SGK Prim Borç sorgulama
GİRİŞ 18.05.2015 15:43 GÜNCELLEME 18.05.2015 15:43

T.C kimlik numaranız ile SSK prim gününüzü SGK sorgulama işlemini yaparak kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. SGK sorgulama işlemini yapmak ve SSK sigorta primlerinizi sorgulayabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.  SSK prim günü ve SSK prim borç sorgulamasını artık internet üzerinden T.C kimlik numaranız ve SGK hizmet dökümü ile kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda sunduğu online SGK hizmet dökümü aracılığı ile online olarak SSK gün ve prim sorgulamalarınıza kolayca ulaşabilirsiniz. SSK primlerinizi ve SSK borç sorgulamanızı internet üzerinden nasıl yapacağınızı ve SGK hizmet dökümü işleminin nasıl gerçekleştireceğinizi haberimizin devamında öğrenebilirsiniz.

SGK

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

 

TC Kimlik No ile SGK SSK hizmet dökümü sorgulama ekranı 

Günümüzde internet üzerinde bulunan kamu kurumları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu öne çıkıyor. Özellikle de Türkiye’deki sigorta ve sosyal hizmetlerin daha modern standartlarda oluşturulabilmesi amacı ile 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu her zaman interneti hizmetlerinde aktif olarak kullanmıştır. Böylelikle sigorta mükellefleri pek çok sigorta işlemini internetten daha hızlı ve daha kolay şekilde yapabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu resmi web sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen online hizmetlerini kullanarak sigorta işlemleri son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Sigorta mükellefleri özellikle de SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerini internetten 7 gün 24 saat yapabilme imkanına sahip olabiliyor.

Dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünde bulunan E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak yapılabilen SGK hizmet dökümü e-devlet sistemi üzerinden de yapılabiliyor. Zaten geçtiğimiz günlerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulaması üzerinde daha iyi hizmet için geliştirme çalışmaları kapsamında işlem gerçekleştirilemiyor. Bu neden ile de sigorta mükelleflerinin internet üzerinden geçici bir süreliğine SGK hizmet dökümü sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden yapılabiliyor. E-Devlet sisteminde bulunan hizmetlerden yararlanabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor.

Başbakanlık tarafından 2008 yılında hizmete açılan e-Devlet sistemi internette bulunan tüm kamu hizmetlerini tek bir portal üzerinde bir araya getiriyor. E-Devlet sisteminde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun uygulama hizmetleri de bulunuyor. Ancak bu hizmetleri kullanabilmeleri için sigorta mükelleflerinin e-Devlet sistemine güvenli giriş yöntemlerinden birisini kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan turkiye.gov.tr adresindeki ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak, sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme giriş yapan sigorta mükellefleri SGK sorgulama işlemlerini e-hizmetler sayfasından yapabiliyor.

E-Devlet sisteminin e-hizmetler kategorisinde bulunan alfabetik sıralamalı kamu kurumu listesinde ‘S’ harfine gelinerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamalarına erişim sağlanabiliyor. Bu noktada SGK sorgulama işlemlerinin sigorta mükellefleri tarafından yapılabilmesi için, bağlı bulunan sigorta koluna göre ayrı ayrı listelenen hizmet uygulamalarının seçilmesi gerekiyor. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 4A hizmetleri, 4B hizmetleri ve 4C hizmetleri şeklinde ayrı ayrı listelenen e-Devlet sistemindeki hizmetleri içerisinde, sigorta mükelleflerinin bağlı bulundukları sigorta kolunun ‘hizmet bilgisi’ seçeneğine giriş yapmaları gerekiyor.

Böylelikle e-Devlet sistemi üzerinden SSK sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. SSK sorgulama işlemi sayesinde sigorta mükellefleri e-Devlet sisteminde güncel sigorta bilgilerinin en ayrıntılı bilgilerine ulaşabiliyor. Bu kapsamda sigorta mükellefleri SSK sicil numarası, müstahaklık durumu, provizyon bilgisi, ilk işe giriş tarihi, toplam hizmet süresi, toplam prim ödeme gün sayısı, işe giriş ve çıkış tarihleri, dönem bazında prim ödemeleri ve toplam kazanç gibi tüm güncel sigorta bilgilerine erişim sağlanabiliyor. Böylelikle sigorta bilgilerinin en güncel detaylarına ulaşabilmek, internete erişim sağlanabilen her yerden ve 7 gün 24 saat mümkün hale geliyor. Bu neden ile de sigorta mükellefleri tarafından internette bulunan e-Devlet sistemi ve SGK’ nın E-SGM uygulaması yoğun olarak kullanılıyor. E-SGM uygulaması ise çok kısa bir süre içerisinde yeniden hizmete açılacak.

SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?

SGK tarafından yapılan bir resmi açıklamayla şu anda SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. 

SSK sgk sorgulama neden yapamıyorum? SSK sorgulaması yapamıyorsanız sizlere anlatacağımız yöntemler ile SSK sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SSK sorgulamasını SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmek isteyip olumsuz sonuç alan vatandaşlar tüm bu işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir. SSK sorgulamaları ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah'ta toplu istifa! Eski İl Başkanı ve 21 yönetici AK Parti'ye katıldı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!