Bandırma İmam Hatip Ortaokulunun temeli atıldı

Bandırma'da 24 derslikli yapılması planlanan Bandırma İmam Hatip Lisesi Ortaokulunun temeli törenle atıldı.

Bandırma İmam Hatip Ortaokulunun temeli atıldı
Bandırma İmam Hatip Ortaokulunun temeli atıldı
GİRİŞ 15.05.2015 16:20 GÜNCELLEME 15.05.2015 16:20

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, törende, eğitim sistemine çok önemli katkılar sunan, milletin, kültürün ve değerlerin vicdanına tercüman olan imam hatip okullarının, zaman zaman çeşitli engellemelere maruz kalmasına rağmen Türk milleti tarafından sahiplenildiğini belirterek, bu sayede misyon ve vizyonuna uygun eğitim vermeye devam ettiğini söyledi.

Bu okullarda verilen doğru ve güvenilir dini eğitimle insanların, maneviyatını ve dinini doğru öğrendiğini, geleceğe ümitle bakan toplum haline geldiğini vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:

"Balıkesir zirveye taşımak için önemli çalışmalar gerçekleştirme çabası içindeyiz. Balıkesir'in ülkemizde layık olduğu yere gelmesi için yatırımlara hız vermekteyiz. Balıkesir geliyor ve değişiyor. Bu gelişim ve değişimde eğitimin rolü oldukça büyüktür. İlimizin gelişmesi ve değişmesi adına herkesin gönül birliği yapması gereklidir. 24 derslikli imam hatip ortaokulunu, devlet işbirliğiyle tamamlayacağız. Balıkesir'de derslik sorununu giderilmesine yönelik önemli çalışmalar var. 12 yılık eğitimin zorunlu hale getirilmesinin ardından imam hatip okullarına vatandaşların ilgisi üst düzeye çıktı."

Cengiz, Balıkesir'de 27 imam hatip ortaokulu bulunduğunu belirterek, "Bunlardan 20'si bağımsız 7'si ise imam hatip liseleri bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. 27 okulda 4 bin 55 öğrenci, 105 derslikte eğitim görmektedir. 14 imam hatip lisesinde de 5 bin 250 öğrenci 280 derslikte eğitim alıyor" dedi.

Konuşmaların ardından okulun temeli, Cengiz ile törene katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Bandırma Kaymakamı Ali Mantı, Bandırma Milli Eğitim Müdürü Saadettin Pircioğlu, İlçe Müftüsü Süleyman Küçük tarafından atıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'