Cemaat, HDP işbirliğini artık saklamıyor

Seçimlerde HDP'ye çalışacağı iddia edilen Gülen cemaatinin yakın ilişkisi ayyuka çıktı.

Cemaat, HDP işbirliğini artık saklamıyor
Cemaat, HDP işbirliğini artık saklamıyor
GİRİŞ 16.05.2015 12:53 GÜNCELLEME 16.05.2015 12:53

Güneş gazetesinin bugün manşetten verdiği haberde, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in cemaate yakınlığıyla bilinen FEM dershanelerine ziyarette bulundu.

Dershanelerin kapatılması sürecinde “Bölge PKK’ya kalacak” yaygarası kopartan Paralel Yapı’nın tutumu, Gültan Kışanak- Ekrem Dumanlı görüşmesiyle farklı bir boyuta geçti. 

Bölgede düne kadar medya organları üzerinden“Dershaneler kapatılırsa bölge PKK’ya kalır” diyen Paralel Yapı’nın tavrı, Gültan Kışanak- Ekrem Dumanlı görüşmesiyle değişti. Paralel Yapı’nın dershanelerinde okuyan öğrenciler 7 Haziran öncesi bölgede HDP’ye çalışmaya başladı. HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken de işbirliğinin nişanesi olarak FEM dershanesini ziyaret etti. 

SIR GÖRÜŞMENİN MEYVESİ 

Paralel Medya’nın Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan  Kışanak ile geçtiğimiz ay sır bir görüşme yapmıştı. Ekrem Dumanlı’nın arka kapıdan belediye binasına girerek yaptığı bu görüşmenin ardından işbirliği zirveye ulaştı, Paralel Yapı, dershanelerinde okuyan çocukları bile HDP’nin hizmetine verdi. 

İŞBİRLİĞİNİ GİZLEMİYORLAR 

HDP Grup Başkan vekili İdris Baluken de Dershanedeki çocukların PKK’nın emrine verilmesinin ardından Diyarbakır’daki FEM Dershanesi’ni ziyaret etti. Oysa Paralel Yapı, HDP ile ittifakından önce, bölgenin PKK’ya kalacağını iddia ederek dershanelerin kapatılmasına karşı çıkıyordu. FETÖ’nün medya ayağı Bugün ve Zaman gazeteleri çeşitli STK ve siyasilerden aldıkları yorumları ön plana çıkarıyor, “KCK dershaneleri hizmete girdi” başlıklarıyla yaygara koparıyordu. PKK da düne kadar Paralel Yapının dershanelerini kendine tehdit olarak görüyordu. Diyarbakır’da gerçekleşen sır görüşme sonrası hem Paralel Yapı hem de PKK’nın tutumu tamamen değişti. HDP’nin barajı aşması için el ele verdiler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!