Avcı: Cemaatin neler yaptığını göreceksiniz

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, 'Cemaat'in İflası - Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı yeni kitabının imza günü etkinliğine katıldı.

Avcı: Cemaatin neler yaptığını göreceksiniz
Avcı: Cemaatin neler yaptığını göreceksiniz
GİRİŞ 16.05.2015 21:13 GÜNCELLEME 16.05.2015 21:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İmza gününde okurlarının aldığı kitapları imzalayan Avcı yeni kitabına olan ilginin giderek arttığını söyledi. Avcı, Cemaat'in İflası - Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer' adlı yeni kitabın imza gününde kitabıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Avcı, 'Cemaat'in İflası adlı yeni kitabının daha önce yayımlanan 'Haliç'te yaşayan Simonlar' adlı ilk kitabının devamı niteliğinde olduğunu söyledi. 

Avcı yeni kitabının içeriğiyle ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: 

"2008'den itibaren cemaatin kamu kurumlarındaki etkinliğin yarattığı sorunlar dolayısıyla o günlerde yapılan hukuka aykırı soruşturmalar üzerinde yazdığım birinci kitabım 'Haliç'te Yaşayan Simonlar'da o olaylara dair açıklık getiren, o olayların arkasında cemaatin olduğunu anlatıyordu. O kitabım kamuoyunda önemli bir yankı buldu. Yeni kitabım ise aslında öncekinin devamı gibi...Bu kitap, 2013 sonrası olan olayları evveliyatı ile birlikte değerlendiren, analiz eden, günümüzde devam eden paralel yapıya cemaate yönelik operasyonların nasıl algılanması, bakılması gerektiğini anlatıyor. Cemaatin bugüne kadar yaptığı Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Devrimci Karargah, 7 Şubat MİT Krizi gibi benzeri olayların arka planını, aslında olması gerekenin nasıl olduğunu ama bunun nasıl yapıldığını fiilen bir emniyet müdürlüğü yapmış biri olarak cemaatin operasyonlardaki rolünü anlatmaya çalıştım."

"KİTAPTA 17-25 ARALIK SORUŞTURMALARINA YER VERDİM"

Kitabında 17-25 Aralık soruşturmalarının yaşandığı sürece de yer verdiğini ifade eden Avcı, "Burada yolsuzluk operasyonu adı altında cemaatin arka planda neler yaptığı ve devletin kurumlarına yönelik neler yapmak istediği planlardan bir parça göreceksiniz. Ayrıca bunun dışında irili ufaklı bazı olayları provoke etmek istediği bunları kullanarak farklı amaçlara gitmek istediği bazı olayları ise soruşturma imkanı varken ortaya çıkarmayıp kapatmaya çalıştığını anlattım" diye konuştu

"İLK KİTABIMI OKUYANLAR YENİ ÇIKAN KİTABIMI ÇOK MERAK EDİYORLAR"

İlk kitabını okuyanların yeni çıkan kitabı merak ettiklerini belirten Hanefi Avcı, okurlarının kitaba olan ilgisinden memnun olduğunu ifade etti. Avcı, "Bu olaylar özellikle Türk aydını ve entelektüel kesimin ilgi sahasına giriyor. İlk kitabımı okuyanlar yeni çıkan kitabımı çok merak ediyorlar. Bu davalardan etkilenen insanlar bilgi sahibi olmak istiyorlar. Bu soruşturmalar devam ettiği müddetçe kitabıma olan ilgi artarak devam edecek" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Kul abbas 8 yıl önce Şikayet Et
    kimisi erken görüyor kimisi geç ama şu bir gerçek ki bu yapının bu ülkeye zararı çok.
    Cevapla
  • Milli irade 8 yıl önce Şikayet Et
    buyuk bir egoizm ile butun cemaatleri ele gecirmek planlari. Siz ne oluyorsunuz islam size degil. Bizden ogreneceksiniz islami imasi yapiyorlar. Zaten sozde hizmet rehberlerinde insanlarin diger cemaatlere gitmesine engel olacaksiniz diye yaziyor. Bunun risalei nurda karsiligi ihlassizliktir ve ne yaparsaniz yapsinlar payda gibi eriyip gidecekler.
    Cevapla
  • Meral 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hanefi Avcı yıllar önce yakalandığında çok sevinmiş bir hain daha hesap verecek diyerek çok sevinmiştim. Meğer gerçek hainler dışarıdaymış bilemedik. Bu düşüncelerimden dolayı sayın Hanefi Avcı dan özür diliyorum...
    Cevapla
  • Milli irade 8 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat derhal hukumetiyle ve milleti ile olan kavgayi birakip yaptiklarindan dolayi milletten ozur dilemelidir.
    Cevapla
  • çepnitürkü61 8 yıl önce Şikayet Et
    okudum ve tüylerim diken diken yeminle okuyun arkadaşlar neler var neler!! aslında bunu cemaatçi kardeşlerim okusun...çünkü ben de bir eski cemaatçi sayılırım...yani 8 yıl kaldık içlerinde..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…