“Mursi’ye verilen idam cezası kabul edilemez.”

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Mursi'ye verilen idam cezasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Mursi’ye verilen idam cezası kabul edilemez.”
“Mursi’ye verilen idam cezası kabul edilemez.”
GİRİŞ 17.05.2015 10:56 GÜNCELLEME 17.05.2015 10:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Mısır’ın darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 108 kişi ile ilgili verilen idam cezasını kınayarak, “İslam Âlemi ve dünya kamuoyu bu cezaya karşı çıkmalıdır. Aksi takdirde, evrensel demokrasi kavramı derin yara alacaktır. Serbest seçimlerle iktidara gelen bir liderin darbeyle indirilmesi kabul edilemez” dedi.

Olpak, şöyle devam etti:

“Günümüzün en önemli sorunlardan birisi, değerlendirmeler yaparken, prensipler ve adalet kavramları üzerinden, objektif ve her zaman geçerli değerlendirmeler yapmak yerine, kişiler ve olaylar üzerinden o anki menfaatler doğrultusunda ve değişik zamanlarda çelişkili değerlendirmeler yapmaktır.

MÜSİAD olarak, halkın iradesiyle iş başına gelmiş iktidarların, yine halkın iradesiyle iktidardan uzaklaştırılacağı prensibini, herkes ve her ortam için ifade ediyoruz.
Bu doğrultuda, 2012 yılında seçimle göreve gelen Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 1 yıl sonra darbe ile görevinden indirilmesini ve gözaltına alınmasını da doğru bulmuyoruz, kaldı ki idam cezasına çarptırılması, hiç kabul edilemez.

Ülkemizde, 2 gün önce, 14 Mayıs tarihinde, 27 Mayıs darbesinin yargılama mekanı Özgürlük Adası olarak yeniden restore edilmeye başlamışken, 12.Eylül darbesinin sonuçları silinmeye çalışılırken, bu darbelere hangi gerekçelerle karşı çıktıysak, Mısır'da veya herhangi bir ülkedeki darbelere de aynı gerekçelerle karşıyız. 
Bu duygularla üzüntümüzü ifade ediyor, bu ağır karardan dönülmesi için dünya kamuoyunu göreve çağırıyorum."

 

YORUMLAR 2
  • suleyman 8 yıl önce Şikayet Et
    mursi daha iktidarinin 1. yilinda devrilmis bir liderdir. devrilmesinin sebebi ulkeyi istikrara kavusturamamis olmasiymis. yahu siz birinden dikta rejiminden yeni cikmis bir ulkeyi 1 senede ucurmasini bekleyemezsiniz. biz cumhuriyeti 1923 te ilan ettik ama bi istikrara ve saglam temeller uzerine 2002 ile 2013 yillari arasinda oturdu.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    du ihtilal ve idamcezası sırf ingiizi ve israili memnunetmek için500 milyon arab halkı uyuyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
İsrail Refah karşılığında ABD'nin isteğini kabul etti iddiası