Hidroelektrik santrali tünel inşaatında göçük

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yapımı devam Hidroelektrik santralinin (HES) tünel inşaatında göçük meydana geldi.

Hidroelektrik santrali tünel inşaatında göçük
Hidroelektrik santrali tünel inşaatında göçük
GİRİŞ 17.05.2015 23:38 GÜNCELLEME 17.05.2015 23:38

Tünel içerisinde çalışırken göçükte mahsur kalan 1 işçinin kurtarılması için bölgeye ekipler sevk edildi. 

Domaniç ilçesine bağlı Karaköy yakınlarında yapımı devam eden hidroelektrik santrali inşaatında bulunan tünelin yaklaşık 150 metre iç kısmında göçük oluştu. Saat 19.30 sıralarında meydana gelen olay sırasında tünel içerisinde güçlendirme çalışması yapan 2 işçiden biri göçük devam ederken kaçıp dışarı çıktı, arkadaşı ise içeride mahsur kaldı.

Tünel içerisinde mahsur kalan işçiyi kurtarmak için bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sağlık Müdürlüğü'nün UMKE ve Tunçbilek beldesindeki Garp Linyitleri İşletmesi'nin (GLİ) kurtarma ekipleri sevk edildi.

Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan da olay yerine gelerek kurtarma çalışma çalışmalarını yerinde inceledi. Erdurucan, toplam 45 kişilik ekiple kurtarma çalışmalarının sürdüğünü, tünelin olduğu dağlık bölgede karların yeni yeni erimeye başladığını, göçüğün de karların erimesiyle birlikte yumuşayan topraktan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Bu arada göçük olan tünelin içerisinde mahsur kalan işçinin bir süre önce Giresun'dan çalışmak için Kütahya'ya gelen Ensar Akay olduğu belirtildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!