Türk F-16’lar ‘Muhacir’i düşürmüş!

Türkiye hava sahasını ihlal ettiği için Türk F-16’ları tarafından düşürülen hava aracının İran üretimi Mohajer-4 İHA olduğu öğrenildi

Türk F-16’lar  ‘Muhacir’i düşürmüş!
Türk F-16’lar ‘Muhacir’i düşürmüş!
GİRİŞ 18.05.2015 06:20 GÜNCELLEME 18.05.2015 06:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Önceki gün düşürülen Suriye Ordusu’na ait hava aracının İran üretimi Mohajer-4 (Muhacir, yani göçmen) adlı İnsansız Hava Aracı olduğu ortaya çıktı.

Genelkurmay tarafından da ‘hava aracı’ olarak tanımlanan Suriye İHA’sı tespit edildiğinde önce uyarıldı.

Geri dönmeyince Adana’dan kalkan iki Türk F-16 savaş uçağı bölgeye yönlendirildi. Mohajer-4’ü 14.04’te yakalayan F-16’lar, kızılötesi yol göstericiye sahip havadan havaya atılan iki adet AIM-9 Sidewinder füzesiyle vurdu.

Türkiye sınırından 7 mil içeriye girip yaklaşık 5 dakika uçan İHA, vurulduktan sonra sınırın Suriye tarafına düştü.

3 tip İHA’ları var
 
Edinilen bilgiye göre Suriye Ordusu’nun elinde 3 tip İHA bulunuyor. Bu İHA’ların hepsinin üreticisi İran. Katapulttan atılan kısa-orta menzilli Ababil (Ebabil) saldırı amaçlı kullanılıyor. Suriye’deki iç savaş başladığından beri ise yine İran tarafından yapılan Mohajer 4 ve Yasir adlı İHA’lar keşif amaçlı olarak 2012 ve 2013’ten beri kullanılıyor. Düşen hava aracının fotoğraflarını inceleyen uzmanlar aracın kompozit malzemeden imal edilmiş Mohajer-4 adlı İHA olduğunu tahmin ediyor.
 

YORUMLAR 12
  • vahit 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşa amerika ümmeti iran düşmanı yaptınya
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ve şia fikri.. nefret ediyorum irandan
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Son savaşta Küffarı son bir defa kuzeyin soğuk topraklarına sürmeye, canlı yayında kucağında evladı vurulan Filistinli Baba'nın intikamını almaya, Suriye'de Esed’den kaçarken Amman sınırında açlıktan ölen kız çocuğumuzdan helallik istemeye hazırmısınız. Kraliçeli İngilterenin, Papalı Avrupanın, İsrailin ve Müslüman görünümlü İslam Düşmanı Yahudi Dostu İRANIN Korkulu Rüyası, Ben abdestsiz hiçbir devlet işine imza atmadım diyen, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Hanın tıpkısının aynısı, Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı Doğunun ve Batının Başkenti PAYİTAHT İSTANBULUN VELİHATI Ümmetin Son Kalesi Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan için Ben DELİ OSMAN olarak ölmeye hazırım!
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Keşke bu kinini bir de israil ve amerika için de dile getirsen
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Özetle Özgür bir Ümmet için, Âdem ile Havva'dan beri her defasında "İsrail menzilimizde 10 dakikada yok ederiz" diyerek bugüne dek küffara karşı tek ok atmamış olan ve Kudüs'ü İsrail'e taşere eden İran'ı artık ortadan kaldırma vakti geldi. Filistin düzelirse bütün Arap Dünyası'nın düzeleceğini unutmayın. Nihayetinde Bağdat’ı, Şam’ı, Sana’yı nüfusuna aldıran İran'ın bunu artık açık bir şekilde ifade etmesi, Tahran haricinde bütün İslam başkentlerinin cayır cayır yanması bizler için yeterince acı bir metafor değil mi? Ya da koca bir kazık? Allahım MÜSLÜMANLARI Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı Recep Tayyip Erdoğansız Sahipsiz Halifesiz bırakma Allahım !
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    burada önemli olan verilen derstir!Devletin bağımsızlığı için değil füze canlar veriliyor,şehid olunuyor..Şimdi boşa mı gitti tüm bunlar? size göre!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti