Soruşturma açılmıştı! Yeşil ABD'ye kaçtı

Fethullahçı Terör Örgütü kapsamında hakkında soruşturma başlatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil ABD'ye kaçtı.

Soruşturma açılmıştı! Yeşil ABD'ye kaçtı
Soruşturma açılmıştı! Yeşil ABD'ye kaçtı
GİRİŞ 18.05.2015 09:54 GÜNCELLEME 18.05.2015 09:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Latif Erdoğan’ın AHaber’de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil hakkında yaptığı açıklamalardan sonra savcılık harekete geçmişti. Bu gelişmelerin ardından ABD’ye kaçan Mustafa Yeşil Samanyolu Haber’e çıkarak tehdit gibi açıklamalar yaptı. Savcılığın soruşturma açtığı diğer isim olan Harun Tokak ise uzun bir süredir İsrail imamı olarak Kudüs’te görev yapıyor.

MUSTAFA YEŞİL APAR TOPAR ABD'YE KAÇTI

Savcılığın soruşturma haberinin medyada yer almasının ardından Mustafa Yeşil soluğu ABD'de aldı. Bu gece Samanyolu Haber'e çıkan Mustafa Yeşil Latif Erdoğan, Turkuvaz medya, AK Parti iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tehditler yağdırdı. Hakkındaki iddialara cevap vermek yerine hakaret etmeyi tercih eden Mustafa Yeşil neden ABD'ye kaçtığını da açıklamadı. Mustafa Yeşil'in ne zaman Türkiye'ye geleceğin bilinmezken savcılık Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı çevresinde dolaşan seks kasetleri iddialarını araştırıyor. 

HÜRRİYET'E KASET SERVİS EDEN HARUN TOKAK DA İSRAİL'E KAÇTI

Fetullah Gülen'e dava açtığı için Fetullahçı polisler tarafından seks kaseti çekilerek Hürriyet gazetesine servis edilmesi de Savcılar tarafından soruşturuluyor.

Akit yazarı Hasan Karakaya'nın "bize Nuh Mete Yüksel'in seks kasetini Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Eski Başkanı Harun Tokak getirdi, biz yayınlamayınca Hürriyet'te yayınlandı" açıklamasından sonra savcılık Harun Tokak'ı da mercek altına almıştı. Seks komplolarının iddiaları kapsamında hakkında Savcılık tarafından soruşturma yapılan Harun Tokak bir süredir İsrail imamı olarak Kudüs'te yaşıyor. Gözaltına alınma korkusu ile Türkiye'ye gelemeyen Harun Tokak, Hürriyet'e servis ettiği seks kaseti hakkında sessizliğini koruyor. 

KASETÇİ POLİSLER GÜLEN'İN KURUMLARINDA ÇALIŞIYOR

Öte yandan Nuh Mete Yüksel'in avukatlık bürosunda seks kasetini çeken Fetullahçı polislerin emekli olarak Gülen'in kurumlarında çalıştığı öğrenildi. İsimleri ve çalıştığı kurumları tespit edilen polisler de soruşturma kapsamında araştırılıyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 4
  • ALİHAN 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar seviyesizlermiş...
    Cevapla
  • Hasan KARA 8 yıl önce Şikayet Et
    Kaçanlar Geri Gelmiyorsa Vatandaşlıktan Çıkarmalı Bir Daha Ülkeye Sokmamalı.
    Cevapla
  • Milat 8 yıl önce Şikayet Et
    ona kaçtı denmez... asli vatanına dönmüş... onlar hiçbir zaman bu ülkeden olmadılar ki kaçsınlar...
    Cevapla
  • arzuhal 8 yıl önce Şikayet Et
    kaçması için müsaade mi edildi niye tedbir alınmadı .yoksa paralel savcılar önceden habermi verdiler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu