5 bin lira maaşlı at çobanı işi bıraktı

Edirne Valiliği tarafından 5 bin lira aylık ücretle işe alınan 57 yaşındaki Fedai Gülsün sağlık sorunlarını gerekçe göstererek işi bıraktı.

5 bin lira maaşlı at çobanı işi bıraktı
5 bin lira maaşlı at çobanı işi bıraktı
GİRİŞ 18.05.2015 14:55 GÜNCELLEME 18.05.2015 14:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Edirne’de başıboş dolaşarak trafiği tehlikeye düşürdüğü için toplanmasına karar verilen atlara bakıcılık yapması için Edirne Valiliği tarafından 5 bin lira aylık ücretle işe alınan 57 yaşındaki Fedai Gülsün, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek işi bıraktı. Valilik tarafından atlara bakması için yeni bir çoban bulundu.

Edirne’nin Değirmenyeni Köyü’nde günde 20 lira ile çobanlık yaparak geçimini sağlayan evli 3 çocuk 2 torun sahibi 57 yaşındaki Fedai Gülsün, kent merkezinde başıboş dolaşan atların yakalanması ve bakılması karşılığında Edirne Valiliği tarafından 2 hafta önce işe alındı. Eşiyle birlikte çalışarak yakalanan atların bakımı karşılığında aylık 5 bin lira ücret verilecek olan Fedai Gülsün, kısa sürede 14 at yakalayıp tahsis edilen ahırda baktı. İki hafta içerisinde, 57 yaşında olduğu için sağlık sorunları yaşadığını gerekçe gösteren Gülsün, işi bıraktı. Ayaklarındaki ağrılara dayanamadığı için görevini yerine getiremediğini ifade eden Gülsün, bu nedenle işi bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

5 BİN AÇIKLAMASI

Edirne Valiliği, Gülsün’ün işi bırakması üzerine atlara bakmak için başka bir çoban görevlendirdi. İşe başlayan yeni çoban şehir sokaklarında yakalanan atların bakımına devam ediyor. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 5 bin lira ücretin içinde atların yakalanması, götürülmesi ve barındırıldığı sürece bakım masraflarının da bulunduğunu  açıklamıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • ynsgkmn 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynen dediginiz gibi az sayisi cogaldikca masraf artacak cobanda o zaman yAsamak icin Atlas vuracak
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    yakala,götür ve de bakım masrafları. at sayısı arttıkça sıkıntı olacak bi iş.
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 60 zam beklemiş olabilir zaa xd
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı