Türbede köpek tepkilere neden oldu

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Şeyh Yavsi Cami türbesine sokak köpeğinin girmesi tepkilere yolaçtı.

Türbede köpek tepkilere neden oldu
Türbede köpek tepkilere neden oldu
GİRİŞ 18.05.2015 21:22 GÜNCELLEME 18.05.2015 21:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Restorasyon çalışmaları devam eden cami ve türbede bulunan sokak köpeği vatandaşlar tarafından güçlükle çıkarıldı.

Çorum'un İskilip İlçesi'nde Şeyh Yavsi Cami'nde Şeyh Yavsi ile babası Mustafa Kuşçu'nun türbelerinin bulunduğu yere giren sokak köpeği tepkilere neden oldu. Restorasyon çalışmaları sürdüğü için kapısı açık olan ve inşaat halinde bulunan türbede sokak köpeği gören vatandaşlar tepki göstererek, yetkililerden bu duruma önlem almasını istedi. Vatandaşların müdahalesi ile köpek dışarı çıkarıldı. 

Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Şeyh Yavsi Cami türbesinde restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şuan yasal sorumluluğumuz olmasa da vicdani sorumluluğumuz var. Ben Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıp bölgenin korunması yönünde çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

YORUMLAR 2
  • asfur 8 yıl önce Şikayet Et
    türbenin işe yaradığı da oluyormuş.
    Cevapla
  • zafer 8 yıl önce Şikayet Et
    köpek sığınacak bir yer aramış ve türbeyi seçmiş,köpek murdar sayıldığından türbeye girmesi uygun değil tabbii. ama türbeye girdi diyede dövülüp cezalandırılmamalı,güzellikle çıkarılmalı ve bir daha girmemesi için önlem alınmalı. ama belki bu olay Allah ın bir göstergesi,bakın kullarım diyor,türbesine gidip dilek ve isteklerde bulunduğunuz zat,bir köpeği yattığı yerden çıkarmaktan aciz,dilek ve istek ancak benden istenir diyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dolmabahçe'de önemli görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haniye'yi kabul etti
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler