HDP Adana saldırısında flaş gelişme

Adana'da HDP bürosuna saldırı düzenleyen kişinin eşkali belli oldu. Tanıklara göre saldırgan kumral, 30-35 yaşlarında bir erkekti.

HDP Adana saldırısında flaş gelişme
HDP Adana saldırısında flaş gelişme
GİRİŞ 19.05.2015 17:55 GÜNCELLEME 19.05.2015 19:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

HDP Adana saldırısı flaş gelişme Adana HDP'ye yönelik bombalı saldırıya ilişkin sır perdesi aralanıyor. Tanıklara göre, "1.70-1.75 cm boylarında, normal yapılı, üzerinde açık renk kısa kollu gömlek bulunan, siyah saçlı, kumral, 30-35 yaşlarındaki bir erkek" patlamadan bir gün önce binaya geldi ve "Mısır Çarşısı esnafı gönderdi" diyerek, elindeki çimen şeklindeki bombayı teslim etti.

Partinin çaycısı tarafından ilçe başkanının makam odasındaki dolaba konan çiçek, ertesi gün patladı. Bu arada Emniyet, eşkali saptanan kişinin bir taksiyle binaya geldiğini belirledi ve taksinin plakasını tespit etti. Dahası, bombalı çiçeği getiren kişinin, Mersin HDP’ye de bomba bırakan kişi olduğu ve iki bombanın da aynı gün birkaç saat arayla konduğu düşünülüyor. 

FAİLLER AYNI

Bu arada, Adana Emniyet’nin yaptığı inceleme sonunda, eşkali saptanan kişinin parti binasına bir taksiyle geldiğini saptadı. Taksinin plakası da belirlendi. Öte yandan, Mersin’deki HDP binasına da aynı kişi tarafından ve aynı yöntemle, yani çiçek şeklinde bomba bırakıldığı düşünülüyor. HDP Adana Milletvekili Adayı Avukat Vedat Özkan, “Adana ve Mersin olaylarının aynı kişi ve kişiler tarafından yapıldığı tespiti mevcuttur. Bizim açımızdan sadece çiçeği ve bombayı koyan şahıs değil, bu kişinin irtibatlarının ve bağlarının da açığa çıkarılması çok önemlidir. Bir kişiyle üzerinin kapatılmasını istemiyoruz. Emniyet’in hızlı davranıp failleri bulmasını istiyoruz. Cumhurbaşkanı hakaret suçunda bile hızlıca davranılıp şüpheliler bulunurken, burada 24 saati geçtiği halde faillerin bulunamaması bizi endişelendiriyor” dedi.

KAYNAK: RADİKAL
YORUMLAR 18
  • Pala 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu parti ancak kendine gönderir kendi paketini
    Cevapla
  • CakaBey 8 yıl önce Şikayet Et
    Selahattin Demirtaş o bombayı kimlerin yolladığını adı ve adresine kadar biliyordur.
    Cevapla
  • okan 8 yıl önce Şikayet Et
    bomba hainlik pusu diyince kim akla geliyorsa gidin onlara sorun hesabını. Teröre destek verirseniz birgün sizde önünde duramazsınız. Gün gelir sizi de vurur
    Cevapla
  • Misaf 8 yıl önce Şikayet Et
    ALİ - 19.05.2015 21:29 cumhurbaşkanına hakaret eden kişi hemen bulunuyormuş.adı adresi belli olan kişiyi herkes bulur.verin bombacccının adresini o da hemen bulunsun.binanızda kamera yokmu?ya da o gün arızalımıydı?
    Cevapla
  • ALTINOLUK38 8 yıl önce Şikayet Et
    kendileri terorun her alaninda uzmanlasan orgut.ihtimal o ki niyetleri oy oranini yukseltmek.Gercekten saldirimi? buna inanmak cok zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı