Savaşın 'engelli' bıraktıkları

Ülkelerindeki iç savaşta yaralanarak engelli yaşamaya mahkum olan Suriyeliler, Adıyaman'daki çadır kentte hayata tutunuyor.

Savaşın 'engelli' bıraktıkları
Savaşın 'engelli' bıraktıkları
GİRİŞ 20.05.2015 14:25 GÜNCELLEME 20.05.2015 15:28

İç savaşın 5'inci yılına girdiği Suriye'de yüz binlerce insan hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli de ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Yüz binlerce insan da savaş nedeniyle sakat kaldı. Kimisi kolunu, kimisinin de bacağını kaybetti.

Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen savaş mağduru engelli Suriyeliler de ailelerinin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor.

Bomba kardeşlerin birer ayağını aldı

Deyriz Zor kentinde yaklaşık 2 yıl önce düzenlenen hava saldırısında şarapnel parçaları isabet eden Abdulhadi (16) ve Hasan (15) Duruba kardeşler, birer bacaklarını kaybetti.
Koltuk değnekleriyle yürümek zorunda kalan iki kardeş, yaşadıkları sıkıntılara rağmen çadır kentte eğitimlerini sürdürüyor.

Abdulhadi Duruba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasına ait iş yerinde bulundukları sırada yakınlarına düşen bombadan yayılan şarapnel parçalarıyla yaralandıklarını söyledi.

Ambulansla Türkiye'ye getirildiklerini belirten Duruba, "Türkiye'ye geldikten sonra tedavi olduk ancak sağ ayağımı kaybettim. Kardeşim ise sol ayağının bir kısmını kaybetti. Artık koltuk değnekleri ile yürümek zorundayız" dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi