Hürriyet gazetesi hakkında suç duyurusu!

Erdoğan'ın fotoğrafında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verildi'' ifadesiyle ilgili gazete hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hürriyet gazetesi hakkında suç duyurusu!
Hürriyet gazetesi hakkında suç duyurusu!
GİRİŞ 20.05.2015 17:26 GÜNCELLEME 20.05.2015 17:26
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Hürriyet gazetesinin web sitesinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının altında kullanılan ''Yüzde 52 oy aldı,idam kararı verildi'' ifadesine ilişkin gazete ve web sitesi yöneticileri hakkında ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'', ''terör örgütü propagandası yapmak''tan suç duyurusunda bulunuldu.

Bakırköy Adliyesi'ne gelen avukat Rahmi Kurt, hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi.

Dilekçede, Mısır'ın seçimle göreve gelmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin Kahire Ceza Mahkemeleri tarafından, aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de bulunduğu 121 kişiyle birlikte idama mahkum edildiği anlatıldı.

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Hürriyet gazetesinin bu idam kararları karşısında adeta "zil takıp oynadığı" öne sürülen dilekçede, ''Seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, mevcut hükümete diş bilemeye, aba altından sopa göstermeye başlanmıştır'' iddiasında bulunuldu. 

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"17 Mayıs'ta akşam saatlerinde Hürriyet gazetesinin internet sitesine düşen bir manşet kanımızı dondurdu ve tüylerimizi adeta diken diken etti. 'Dünya şokta, yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı'na idam' şeklinde manşet, sayfanın sağ alt tarafında ise yine yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ve resmin altında da 'yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler' yazısı bulunmaktaydı.''

Hürriyet gazetesinin manşetinin provokatif olduğu, benzer haber ve söylemlerin suç içerdiği ileri sürülen dilekçede, Hürriyet gazetesi ve web sitesinin yetkilileri, Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin ve Sorumlu Müdür İzzet Doğan'ın ''halkı ırk, din, dil ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik etmek'', ''halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı eyleme teşvik etmek'', ''suçu ve suçluyu övmek'',  ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarından yargılanmaları ve tutuklanmaları talep edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • kehkesan 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri bunlarin disarda abileri var ibereti alem icin bunlari asmak gerekiyor israilin ve inliz usaklari ayrica helal sana avukaz kardesim Allah yardimcin olsun
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı ve iftiracı basın için mutlaka daha etkin kanunlar çıkartılmalı. Sokakta adama sövsen yatarsın. Bunlar hergün birilerine sövüyor bir şey olmuyor. Adalet isteriz.
    Cevapla
  • HESAP DÖNDÜ 8 yıl önce Şikayet Et
    SEN YÜZDE 52 Yİ DEĞİL PİJAMANI DAHi ASAMAZSIN!
    Cevapla
  • Burhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Uyanin her adimnizin suc oldugu bir doneme gidiyoruz. Boyle sacma sapan kanunlarla nereye cekerse oraya giden yoruma acik kanun musvetteleriyle ne bu hukumet ne de geleceklerden hayir gelmez. BU hukumet elinde imkan oldugu halde bilereke degistirmiyor cunku turkiyenin sahte kanunlari sadece gucluyu ve iktidari korumak uzere dizayn edilmistir.
    Cevapla
  • şems 8 yıl önce Şikayet Et
    Hürriyet'e değil Aydın Doğan'a suç duyurusunda bulunulmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti