Bakan Öztürk: Tüm MOBESE'ler yenilenecek

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk: "Bütün Türkiye'de şehirlerimiz ve ilçelerimizde önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir" dedi.

Bakan Öztürk: Tüm MOBESE'ler yenilenecek
Bakan Öztürk: Tüm MOBESE'ler yenilenecek
GİRİŞ 20.05.2015 19:28 GÜNCELLEME 21.05.2015 13:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, bir dizi ziyaret ve açılış için Niğde'ye geldi. İlk olarak Niğde Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ek binasının temel atma törenine katıldı. Ardından İl Emniyet Müdürlüğü'ne geçen Bakan Öztürk, burada yeni hizmete giren 10 araç ve 4 yunus motosikletli asayiş timleri biriminin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Öztürk, 'Yerinde güvenlik hizmeti' diye bilinen bir kanun çıkarıldığını ve bu kanunla artık yaşlı, hasta ve mağdur kişilerin bulundukları yerde ifadelerinin alındığını söyledi. Türkiye'nin hemen hemen her yerinde MOBESE kameralarının bulunduğu ve bu sistem sayesinde de birçok olayın aydınlatıldığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Bütün Türkiye'de şehirlerimize ve ilçelerimizde toptan Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla beraber önümüzdeki yıldan itibaren MOBESE'ler yenilecektir. Dolayısıyla ilçelerimizde de MOBESE'ler kurulacak. Kent güvenliği, bir takım asayiş olaylarının önüne geçilecektir. Olan biten olayları eğer orada MOBESE kamerası varsa suçun aydınlatılmasında çok önemli bir teknik hizmet."

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, ayrıca valilik ve hükümet konaklarının yapılmasının Bakanlığa ait olduğunu ve Türkiye'de bugüne kadar 103 hükümet konağı yapıldığını, 130 hükümet konağının yapımının ise devam ettiğini söyledi. Öztürk, birimin açılışını gerçekleştirdikten sonra sırasıyla İl Emniyet Müdürü Ali kemal kurt, Vali Necmeddin Kılıç ile Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan'ı ziyaret etti.

YORUMLAR 3
  • güçlü türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Beceri maharet er kişi işi yap kardeşim yüz tanıma sisitemini,her yere koy mobesyi suça karışama azalsın.
    Cevapla
  • YERLİ MALI 8 yıl önce Şikayet Et
    Irak işgaline kadar bölgemiz Özel Güvenlik Şirketleri, özel güvenlik teknolojileri işgaline uğramamıştı. Şimdi yabancılara ait ne iş yaptığı, kime hizmet ettiği belli olmayan şirket ve teknoloji ile donatılıyor. Ülkemizde Milli olmasının stratejik önemi var.
    Cevapla
  • burak turan 8 yıl önce Şikayet Et
    her sokağa kurun arkadaşım istanbulda en kolay emniyet birimidir bazıları gerekmedikçe sadece kayıt alsın yeter diğer izlersin vs istanbulda mobesesiz sokak bırakmayın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!