GİB Vergi borcu sorgulama İnternet Vergi Dairesi

GİB vergi borcu sorgulama İnternet Vergi Dairesi sisteminden ve e-Devlet Kapısı üzerinden borç bilgilerini erişilebilirsiniz

GİB Vergi borcu sorgulama İnternet Vergi Dairesi
GİB Vergi borcu sorgulama İnternet Vergi Dairesi
GİRİŞ 22.05.2015 09:48 GÜNCELLEME 22.05.2015 09:48

GİB Vergi borcu sorgulama yapmak için haberimizin detaylarına bakabilirsiniz. İlk akla gelen trafik borcu sorgulama olsa da diğer tüm vergi borçlarınızı bu sistem üzerinden görmeniz mümkündür. İnternet Vergi Dairesi sistemine T.C kimlik bilgileri ile giriş yaparak vergi borcu durumunuzu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca E-devlet kapısı üzerinden de aynı işlemleri yapabilirsiniz. İşte GİB vergi borcu sorgulama ekranı.

GİB Vergi Borcu sorgulamak için tıkla

E-Devlet ile Vergi Bocu Sorgulama

Vergi mükellefleri artık vergi borcu sorgulama işlemlerini dijital ortam üzerinde bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı'nın İnternet Vergi Dairesi internet sayfası içerisindeki 'Borç Bilgilendirme Servisi' ekranından vergi borcu sorgulama işleminizi yapabiliyorsunuz.
İnternet Vergi Dairesi internet sayfasındaki bu online sorgulama ekranından vergi borcu sorgulama işleminizi yapabilmeniz için 'T.C. kimlik numarası', 'Nüfus cüzdan seri/no', 'annenizin/babanızın/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası veya 'annenizin kızlık soyadı ilk iki harfi' bilgilerini hatasız ve eksiksiz olarak girmeniz son derece büyük bir önem arz ediyor. Vergi borcu sorgulama işlemi ile devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na olan vergi borcunuzun olup olmadığını veya olan vergi borçlarınızın tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Dijital platformda Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından başlatılan bu yeni hizmet ile birlikte Vergi Daire'lerinde uzun saatlerinizi alan sıra bekleme çilesi de sona erdiğinden, günümüzde vatandaşların en çok kullandığı online kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Vergi borcu sorgulama işlemi ile birlikte artık internet üzerinden MTV, ÖTV, Yurt-Kur harcı, idari para cezası, trafik cezası ve yargı harcı gibi vergi işlemlerindeki borç durumunuzun güncel haline kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz.
Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfasından vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfanın sağ tarafında bulunan internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu sayfada vergi dairesi işlemlerini görebileceksiniz. Bu işlemlerin en alt sırasında bulunan borç sorgulama seçeneğini seçtikten sonra karşınıza uyarılar sayfası çıkacaktır. Vergi borcu sorgulama işlemini yapmadan önce bu uyarıları dikkatlice okumalısınız ve sayfayı kapatmalısınız. Sayfayı kapattıktan sonra bazı kimlik bilgilerinizi sayfaya girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun kimlik numarası ve annenizin kızlık soyadının ilk ve ikini harfini sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığını bulduktan sonra alt seçeneklerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

GİB VERGİ BORCU SORGULAMA EKRANI GİRİŞİ

Bu şekilde internet üzerinden vergi borcu sorgulaması yapmak için öncelikle, Gelir İdaresi Başkanlığının resmi web sayfası olan, http://www.gib.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada, girmiş olduğunuz Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sayfasının, sağ kısmında yer alan ve "İnternet Vergi Dairesi" şeklinde hazır bulunan bölüme geliniz.
Sonra, açılan bu yeni sayfanın alt kısmında bulunan bölümler içinden, "Borç Sorgulama"yazan bölümü işaretleyiniz ve hemen ardından, "Borç Bilgilendirme Servisi"adı ile hazır bulunan bir tabloya geleceksiniz.
Devamında, bu açılan tabloda yer alan ve "T.C. Kimlik Bilgileri İle Giriş" yazan bölümde bulunan şu alanları göreceksiniz;

"T.C. kimlik numarası"

" nüfus cüzdanı seri numarası bilgileri"
" annenizin, babanızın, eşinizin, çocuğunuzun T.C. kimlik numarası"ya da
" annenizin kızlık soyadının ilk ve ikinci harfi".
Bu alanları doldurunuz ve devamında son olarak, yine bu sayfada bulunan güvenlik kodunu ilgili kısma yazınız ve burada bulunan " tamam" seçeneğini işaretleyiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi