Çerkez sürgününün 151. yılı

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri yürüyüş yaptı

Çerkez sürgününün 151. yılı
Çerkez sürgününün 151. yılı
GİRİŞ 21.05.2015 21:35 GÜNCELLEME 21.05.2015 21:35

Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri, Çerkez sürgününün 151. yılı dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

İstiklal Mahallesi'ndeki Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nde toplanan Çerkezler, Odunpazarı Kurşunlu Külliyesi'ne kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Dernek Başkan Yardımcısı Göksel Özcan, Çarlık Rusyası tarafından soykırıma uğradıklarını söyledi.

Vahşetin 151'inci yılında yollarda hayatını kaybeden atalarını anmak için bir arada olduklarını belirten Özcan, "Savaşlarda hayatını kaybeden 1,5 milyon Çerkez'i rahmet ve minnetle anıyoruz. Savaş sonrasında yaklaşık 1,5 milyon Çerkez de büyük çoğunluğu Osmanlı Devleti olmak üzere dünyanın dört bir yanına sürgün edildi. Bugün başta Türkiye olmak üzere 40'a yakın ülkeye yerleşen Çerkezler anavatanlarına dönecekleri güne kadar dillerini ve kültürlerini koruyarak diğer halklarla barış içerisinde yaşamaya çalışmaktadır."

Odunpazarı Külliyesi'nde bir araya gelen grup üyeleri, daha sonra burada sürgünde yaşananların anlatıldığı sempozyuma katıldı.

Programa, AK Parti Milletvekili Salih Koca, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar