Türkiye Alimler Birliği’nden Mısır çağrısı

Türkiye Alimler Birliği bugün Mısır’da yaşanan zulme sert tepki gösterdi.

Türkiye Alimler Birliği’nden Mısır çağrısı
Türkiye Alimler Birliği’nden Mısır çağrısı
GİRİŞ 22.05.2015 10:11 GÜNCELLEME 22.05.2015 15:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye Alimler Birliği bugün Mısır’daki diktatörlerin alimlere ve müslümanlara reva gördüğü zulüm için bir açıklama yayınladı. Açıklamada: Mısır yönetiminin aldığı utanç verici ve en şiddetli şekilde kınanması gereken bir karardır denildi.

Türkiye Âlimler Birliği adına başkan Prof. Dr. Raşit Küçük imzasıyla yayınlanan açıklama

Mısır tarihinde ilk kez halkın hür iradesini yansıtan demokratik bir seçimle Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursî’nin görevinin henüz bir yılını doldurmuşken askeri darbeyle alaşağı edilmesi ve devam eden bir dizi yargılama içerisinde “hapishaneler baskını”ndaki bazı tutukluların kaçması olayıyla ilişkilendirilerek ve “casusluk davası” ithamıyla idama mahkûm edilmesi, darbeci Mısır yönetiminin aldığı utanç verici ve en şiddetli şekilde kınanması gereken bir karar olarak değerlendirilmelidir.

"MURSİ HİÇBİR ZAMAN ŞİDDETİ TASVİP ETMEMİŞTİR"

2000’li yılların başında mensubu bulunduğu “Müslüman Kardeşler” teşkilatı siyasi parti olarak faaliyet gösteremediği için bağımsız olarak Mısır Parlamentosuna seçilen Muhammed Mursî hiçbir zaman şiddet ve terör eylemlerini tasvip etmemiş ve her daim demokratik yollarla Mısır halkının problemlerine çözüm arayışlarını ve çabasını sürdürmüştür.

ZULME TEPKİ VEREN HAKİKİ ALİMLER

Mursî ile birlikte hâlihazırda İslam dünyasındaki en saygın âlimlerden olan Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadâvî’nin de aynı güdümlü mahkeme tarafından idama mahkûm edilmesi, maalesef ABD ve Avrupa tarafından siyasal ve kimi İslam ülkelerince de finansal olarak desteklenen darbeci Mısır yönetiminin halkın demokratik tercihlerine bakışını ve zulme tepki veren hakiki âlimleri susturmaya yönelik tavrını açıkça ortaya koymaktadır.

Türkiye Âlimler Birliği olarak İslam dünyasının artık bu kumpasları görmesini ve gereken tepkiyi her platformda göstermesini diliyoruz.

YORUMLAR 9
  • Mehmet Akif 8 yıl önce Şikayet Et
    Said Ramazan el-Buti'nin memleketi Suriye için de bir açıklama bekliyoruz!
    Cevapla
  • ostik75@hotmail.com 8 yıl önce Şikayet Et
    Memurların ibadet özgürlüğü yok diyen şaşkın.Sen hangi ülkede memursun.Bende memurum ve çok rahat bir şekilde namaz kılabiliyoruz.
    Cevapla
  • k.maraşlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Mursi için Allaha Yalvarma vakti Allah zalimlere fırsat vermesin
    Cevapla
  • rizeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Alimlerimiz bunlar mıymış?
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Erbakan gibi yapalım Avukatlarımızı gönderelim...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!